Coreea de Nord ar putea incerca a treia lansare a unui satelit pe 10 octombrie

externe

Coreea de Nord ar putea incerca o a treia lansare a satelitului pe 10 octombrie, cred oficialii militari sud-coreeni. In aceasta data este aniversata infiintarea Partidului Muncitorilor din Coreea, de guvernamant, potrivit NHK-World Japan.

Dupa ce a doua incercare de a lansa un satelit militar de recunoastere s-a incheiat joi cu un esec, administratia aerospatiala a Coreei de Nord s-a angajat sa faca o a treia incercare in octombrie. A declarat ca nu a existat nicio problema cu fiabilitatea motorului si ca ancheteaza cauza defectiunii.

Dupa o prima incercare ratata la sfarsitul lunii mai, administratia aerospatiala a lansat, joi dimineata, fara succes, satelitul Malligyong-1 cu ajutorul unui nou tip de racheta numita Chollima-1, de pe un aerodrom din nord-vestul tarii.

Armata sud-coreeana a trimis nave si avioane sa caute ramasite ale rachetei Chollima-1 in ocean. A recuperat resturi de la lansarea anterioara din Marea Galbena, la vest de Peninsula Coreeana.

Armatele sud-coreene si americane raman in alerta. Oficialii avertizeaza ca Phenianul ar putea incerca sa lanseze o racheta – posibil o racheta balistica intercontinentala – drept raspuns la exercitiul militar comun SUA-Coreea de Sud in curs de desfasurare si care urmeaza sa se incheie pe 31 august.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: