Coreea de Nord dezvaluie noi focoase nucleare in timp ce Kim Jong Un comanda „materiale de calitate” pentru arme

externe

Kim Jong un, pregatiri, razboi, armata, SUA, vasali

Coreea de Nord a dezvaluit noi focoase nucleare mai mici, in timp ce liderul Kim Jong Un a cerut cresterea productiei de material nuclear de calitate pentru arme pentru a extinde arsenalul tarii, a declarat marti presa de stat KCNA citata de Reuters.

KCNA a lansat fotografii cu focoasele, numite Hwasan-31, in timpul vizitei lui Kim la Institutul de Arme Nucleare, unde a inspectat noi arme nucleare tactice si tehnologii pentru montarea focoaselor pe rachete balistice, precum si planuri de operatiuni de contraatac nuclear.

Expertii spun ca imaginile ar putea indica progrese in miniaturizarea focoaselor care sunt puternice, dar suficient de mici pentru a fi montate pe rachete balistice intercontinentale capabile sa loveasca SUA.

„Are ceva mai puternic intr-un spatiu mai mic… Este ingrijorator”, a spus Kune Y.Suh, profesor emerit de inginerie nucleara la Universitatea Nationala din Seul, comparand noile focoase cu versiunea din 2016.

George William Herbert, profesor adjunct la Centrul pentru Studii de Neproliferare al Institutului de Studii Internationale Middlebury, a spus ca fotografiile au aratat „o imbunatatire semnificativa a dimensiunilor fata de armele nucleare anterioare din Coreea de Nord si, posibil, un avans in proiectare”.

Kim a ordonat producerea de materiale de calitate pentru arme „pe termen lung” pentru a-si spori arsenalul nuclear „exponential” si pentru a produce arme puternice, a spus KCNA.

Liderul nord-coreean a spus ca dusmanul fortelor nucleare ale tarii nu este un stat sau un grup anume, ci „razboiul si dezastrul nuclear in sine”, iar politica de extindere a arsenalului Coreei de Nord vizeaza exclusiv apararea tarii, pacea si stabilitatea regionala.

De asemenea, Kim a fost informat despre un sistem integrat de management al armelor nucleare, bazat pe IT, numit Haekbangashoe, care inseamna „declansator nuclear”, a carui acuratete, fiabilitate si securitate au fost verificate in timpul exercitiilor recente care simuleaza un contraatac nuclear, a spus KCNA.

Coreea de Nord a intensificat testele militare, tragand luni rachete balistice cu raza scurta de actiune si a efectuat o simulare de contraatac nuclear saptamana trecuta impotriva Statelor Unite si a Coreei de Sud, pe care le-a acuzat ca a repetat o invazie cu exercitiile lor militare.

Phenianul i-a acuzat pe aliati ca au alimentat tensiunile si ca folosesc exercitii pentru a repeta o invazie.

Un comentariu din Rodong Sinmun, mass-media partidului de guvernamant din Coreea de Nord, a spus ca exercitiile, in special cele care implica portavionul „USS Nimitz”, reprezinta „o declaratie deschisa de razboi” si pregatiri pentru un „atac preventiv” impotriva Coreei de Nord, ceea ce aliatii neaga.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: