Coreea de Nord, mesaj TRIUMFATOR. Anunta o „realizare MIRACULOASA” menita sa sperie inamicii

externe

Coreea de Nord a lansat vineri, cu succes, o racheta balistica de pe un submarin, testul fiind caracterizat de liderul de la Phenian, Kim Jong-un, drept „o realizare miraculoasa”, informeaza CNN, care citeaza agentia oficiala nord-coreeana KCNA.

Potrivit sursei citate, Kim Jong-un a asistat personal la eveniment, racheta fiind lansata „intr-un loc departe de continent”.

Kim Jong-un a carcterizat racheta ca fiind „o bomba cu ceas ce va exploda impotriva inamicilor statului in orice moment”.

Armata nord-coreeana a avertizat, vineri, ca ar putea efectua „atacuri punctuale neanuntate” asupra flotei militare sud-coreene, pe care o acuza de intrarea in apele teritoriale din vest, informeaza Reuters.

„De acum inainte, vor avea loc atacuri punctuale neanuntate impotriva navelor-marioneta care intra ilegal in apele noastre teritoriale”, avertizeaza agentia oficial nord-coreeana – KCNA, citata de Mediafax.

Coreea de Nord contesta frontiera maritima din partea de vest a tarii, respingand Linia Nordica stabilita prin armistitiul care a pus capat Razboiului intercoreean din perioada 1950-1953.

Flotele militare ale celor doua tari s-au confruntat in perioada 1999-2002, incidentele soldandu-se cu zeci de morti de ambele parti. In martie 2010, o nava militara sud-coreeana a fost lovita de o torpila si s-a scufundat, atacul neasumat de Phenian soldandu-se cu 46 de morti.

Tot vineri, un oficial nord-coreean de rang inalt, Park Yong Chol, a declarat ca Phenianul are rachete care pot fi echipate cu focoase atomice si va utiliza armamentul nuclear daca se va simti amenintata de Statele Unite.

„Republica Populara Democrata Coreeana (numele oficial al Coreei de Nord – n.red) nu are alta optiune decat sa contionue programul nuclear. Avem rachete capabile sa transporte focoase nucleare pentru a lovi teritoriul continental al SUA si o vom face daca Washingtonul ne va forta”, a atras atentia Park Yong Chol, directorul-adjunct al Institutului nord-coreean pentru Reunificare.

„Am investit multi bani in apararea nucleara, in scopul contracararii amenintarii americane. (…) Dar aceasta decizie strategica a fost una corecta”, a adaugat oficialul nord-coreean.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: