externe

Coreea de Nord s-a certat chiar si cu Cuba. Si-a chemat ambasadorul inapoi acasa, care este cauza

Ambasadorul nord-coreean in Cuba i-a facut o vizita de ramas bun presedintelui cubanez Miguel Diaz-Canel inainte de a-si incheia misiunea. Presa sud-coreeana sustine ca decizia de a-l inlocui ar putea fi legata de stabilirea relatiilor diplomatice dintre Cuba si Coreea de Sud, potrivit NHK.

Ziarul de guvernamant al Partidului Muncitorilor din Coreea de Nord, Rodong Sinmun, a scris, luni, ca Ma Chol Su s-a intalnit sambata cu presedintele cubanez.

Ziarul l-a citat pe Diaz-Canel spunand ca Havana se va opune adversarului comun al celor doua tari, Statele Unite, si va promova continuu legaturile socialiste traditionale cu Phenian.

Cuba are o ambasada in Coreea de Nord, dar a stabilit legaturi diplomatice cu Coreea de Sud luna trecuta. Ministerul Unificarii din Coreea de Sud a spus ca miscarea trebuie sa fi dat o lovitura considerabila Nordului.

Agentia de stiri Radiopress din Tokyo spune ca este probabil prima data cand mass-media nord-coreeana mentioneaza Cuba de cand tara din Caraibe a stabilit relatii oficiale cu Seul.

Agentia de stiri Yonhap din Coreea de Sud a transmis ca inlocuirea ambasadorului „a venit intr-un moment delicat” si provoaca speculatii ca evenimentul diplomatic „ar fi putut influenta schimbarea ambasadorului”.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Recent Posts

„Nevastuica salbatica”. Pilotii ucraineni folosesc acum tactici americane din razboiul din Vietnam: „Ucraina invata in mod clar din gandirea militara occidentala”

Ucraina a inceput sa foloseasca impotriva armatei rusesti tactici americane din razboiul din Vietnam, informeaza…

O oră ago

Bucurie in Voluntari, Firea este pe primul loc pe buletinul de vot. Ea este urmata de Burduja

Candidatul PSD la Primaria Capitalei, Gabriela Firea se va afla pe primul loc pe buletinul…

15 minute ago

Sanctiuni in urma nuntii de la Buzesti, care a blocat tot centrul orasului. Socrul mare si socrul mic au fost amendati cu cate 6.000 de lei

Politia Teleorman anunta ca, in urma nuntii sfidatoare din Buzesti, care a blocat traficul in…

44 de minute ago

Peste 500.000 de elevi incep, luni, Evaluarea Nationala. In acest an, doar colectarea datelor se va face digital, nu si corectarea testelor

Luni, 13 mai, incepe Evaluarea Nationala de la clasa a II-a, iar duminica la pranz…

45 de minute ago

Unii deputati germani vor ca NATO sa doboare, din Polonia si Romania, dronele rusesti care ataca vestul Ucrainei: „Si Israelul a fost ajutat de SUA, Franta si Marea Britanie”

Deputatii germani din partea partidelor din arcul guvernamental "Verzii" si "Democratii Liberi", precum si din…

5 ore ago