Coreea de Nord sustine ca aproape 800.000 de oameni s-au inrolat in armata pentru a lupta impotriva SUA

externe

Coreea de Nord sustine ca aproximativ 800.000 dintre cetatenii sai s-au oferit voluntari sa se reinroleze in armata pentru a lupta impotriva Statelor Unite, a informat sambata ziarul de stat din Coreea de Nord, citat de Reuters.

Doar vineri, aproximativ 800.000 de studenti si muncitori din intreaga tara si-au exprimat dorinta de a se inrola sau reinrola in armata pentru a contracara Statele Unite, a informat ziarul Rodong Sinmun.

Afirmatia vine dupa ce Coreea de Nord a lansat, joi, racheta balistica intercontinentala Hwasong-17 (ICBM) ca raspuns la exercitiile militare in curs de desfasurare intre SUA si Coreea de Sud.

Coreea de Nord a lansat ICBM intre peninsula coreeana si Japonia cu cateva ore inainte ca presedintele Coreei de Sud sa zboare la Tokyo pentru un summit care a discutat modalitati de a contracara Nordul.

Rachetele balistice sunt interzise in temeiul rezolutiilor Consiliului de Securitate al Natiunilor Unite, iar lansarea a atras condamnarea guvernelor din Seul, Washington si Tokyo.

Fortele sud-coreene si americane au inceput luni 11 zile de exercitii comune, numite „Freedom Shield 23”, desfasurate la o scara nemaivazuta din 2017 pentru a contracara amenintarile tot mai mari ale Nordului.

Kim a acuzat Statele Unite si Coreea de Sud ca au crescut tensiunile prin aceste exercitii militare.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: