externe

Coreea de Sud a decis sa inlocuiasca profesorii de engleza din scoli cu roboti

Incepand de anul viitor, roboti care predau limba engleza vor aparea in scolile primare si secundare din capitala sud-coreeana Seul, relateaza Asianews, preluata de Glavcom.

Roboti cu inteligenta artificiala vor ajuta la predarea limbii engleze in cinci scoli primare si gimnaziale din Seul incepand cu martie 2024.

„Departamentul de Educatie din Seul a venit cu metode inovatoare pentru a imbunatati educatia in limba engleza in sectorul public”, a declarat seful Departamentului de Educatie din orasul Seul, Cho Hee-yong, in timpul unei conferinte de presa. El a mai precizat ca astfel de metode au fost propuse deoarece limba engleza ramane cea mai raspandita limba vorbita in lume.

Departamentul de Educatie din Seul a precizat ca introducerea unor astfel de roboti in procesul educational face parte din eforturile de imbunatatire a predarii limbii engleze in scolile publice. Potrivit autoritatilor, robotii profesori ii vor ajuta pe elevi sa dobandeasca abilitati individuale de comunicare.

De exemplu, elevii isi pot exersa abilitatile de conversatie invatand cum sa comande mancare la un restaurant, unde pot folosi cuvintele si frazele invatate in clasa. Robotul cu inteligenta artificiala va raporta apoi imediat modul in care au folosit limba.

In luna martie, profesorii-robot vor aparea in cinci scoli din Seul. Acestia vor purta conversatii fata in fata in limba engleza cu elevii, le vor corecta pronuntia si vor actiona ca un asistent al profesorului.

Daca experimentul va avea succes, astfel de „profesori” de limba engleza vor fi introdusi si in alte scoli. In plus, Departamentul metropolitan de Educatie va extinde utilizarea chatbot-urilor vocale in predarea limbii engleze.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

Surpriza pentru Netanyahu. Procurorul-sef al Curtii Penale Internationale solicita mandat de arestare, pentru crime de razboi, pe numele premierului Israelului

Procurorul-sef al Curtii Penale Internationale a anuntat ca solicita mandate de arestare pentru inalti oficiali…

O oră ago

New York Times: NATO este aproape de a trimite soldati in Ucraina. Care va fi misiunea acestora

Potrivit unui articol publicat in New York Times (NYT), se pare ca NATO este aproape…

3 ore ago

Ciolacu a luat jumatate de guvern in Turcia. Cel mai probabil, vizita a fost aranjata de Ponta

Premierul Marcel Ciolacu a inceput marti o vizita oficiala in Turcia,  unde va aveasi  o…

3 ore ago

Permis de conducere de la 17 ani? Parlamentarii romani nu sunt de acord: „Suntem pe primul loc la victime in urma accidentelor de circulatie”

Presedinta Comisiei pentru aparare din Senat, Nicoleta Pauliuc, a informat, luni, ca nu sustine proiectul…

2 ore ago