Coreea de Sud: Sindicatul Samsung anunta ca greva continua pe „termen nedeterminat”

externe

Samsung

Sindicatul care reprezinta lucratorii de la Samsung Electronics din Coreea de Sud a anuntat miercuri ca va continua greva „pe termen nelimitat”, relateaza Deutsche Welle.

National Samsung Electronics Union (NSEU) a anuntat anterior o greva de trei zile. Actiunea este cea mai mare din istoria gigantului tehnologic si vine dupa ce firma a prezis o scadere substantiala a operatiunilor in trimestrul II.

NSEU a anuntat ca a decis sa prelungeasca greva, deoarece conducerea nu a aratat niciun indiciu privind disponibilitatea de a purta discutii.

„(Noi) declaram o a doua greva generala nedeterminata din 10 iulie, dupa ce am aflat ca managementul nu este dispus sa poarte discutii”, a declarat NSEU intr-un comunicat. Acesta a anuntat ca a revizuit cererile pentru a include o crestere cu 3,5% a salariului de baza si o zi libera pentru a marca infiintarea sindicatului.

Vicepresedintele NSEU, Lee Hyun-kuk Lee, a declarat agentiei de presa Reuters ca managementul a oferit o crestere de 3%, dar sindicatul a considerat ca solicitarile sale reflecta mai bine inflatia.

NSEU are aproximativ 30.000 de membri, ceea ce reprezinta aproape un sfert din forta de munca de la Samsung.

Peste 5.000 de angajati Samsung au fost implicati in greva care a inceput luni. NSEU a indemnat mai multi lucratori sa se alature actiunii, inclusiv „cei care ezita”.

„Este nevoie de hotararea dumneavoastra pentru a ne promova obiectivele si victoria. Sa ne unim fortele pentru a ne proteja drepturile si a crea un viitor mai bun”, a spus sindicatul.

Samsung a declarat agentiei de presa AFP ca actiunea sindicala nu va provoca intreruperi in procesul de productie.

„Samsung Electronics se va asigura ca nu apar intreruperi in liniile de productie”, a spus un purtator de cuvant al Samsung.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: