Corina Cretu, furioasa, dezvaluie si alte apucaturi din Regimul PSD. Pesedistii il denigrau pe Dragnea la Bruxelles, dar ii aduceau osanale la Bucuresti

politica

Corina Cretu, fost comisar UE numit de PSD, dezvaluie inca o practica a fostilor demnitari pesedisti. La Bruxelles il denigrau pe Liviu Dragnea in timp ce la Bucuresti ii aduceau osanale. Ea il prezinta ca exemplu pe Lucian Sova, fost ministru al Transporturilor.

„O replica pentru dl Sova: -pe langa lipsa de respect, mitocania, grobianismul replicii Dvs- nu ati negat aceasta discutie. Doar ca am spus in loc de 2018, 2017.

Vreti sa va spun ce cred eu: nici nu il intrebaseti pe dl Dragnea ce crede despre autostrada Tg Mures- Iasi- Ungheni, dar devenise pt toti psdistii o moda la Bruxelles sa dea vina pe Liviu Dragnea. Dvs, Negrescu, lista nesfarsita…

Daca e sa spunem adevarul pana la capat, va spun eu ce ati zis: nu ca trebuie sa il intrebati pe Liviu, ci ca nu vrea Liviu. Nu sunteti singurul care la Bucuresti ii ridicati osanale dlui Dragnea, iar la Bruxelles il denigrati cat puteati.

Eu doar atat as vrea sa intreb: cum de peste tot primesc aprecieri, doar din Romania cei din PSD continua sa ma jigneasca si sa ma atace, in timp ce – in particular- isi exprima regretul ca am plecat si imi ofera mari functii spunandu-mi ca as fi o mare valoare pentru ei ?”, a scris Corina Cretu pe Facebook.

Corina Cretu a declarat, sambata, in cadrul unei conferinte de presa sustinuta la Iasi, ca este „profund dezamagita” de comunicarea avuta cu fostele guverne pe tema autostrazii Targu Mures – Iasi – Ungheni.

Cretu a mentionat un episod care ar fi avut loc in anul 2017, cand ar fi discutat, in calitate de comisar european, in biroul sau de la Bruxelles, cu fostul ministru al Transporturilor Lucian Sova, despre constructia autostrazii Iasi – Targu Mures.

„La mine in birou, am martori, i-am spus: anul viitor va fi Anul Centenar, hai sa facem un gest simbolic. Avem inca cinci miliarde de euro la dispozitie pentru infrastructura de transport. Nu putem finanta totul, dar macar sa pornim studiul de fezabilitate pentru autostrada Targu Mures-Iasi-Ungheni. Hai sa facem un gest si apoi din 2021 sa incepem constructia in exercitiul financiar viitor. Toata lumea a ramas socata de raspunsul ministrului, care a spus: ‘Nu stiu. Trebuie sa vorbesc cu Liviu (Liviu Dragnea – n.r.)’. Asa mi s-a intamplat cu toate lucrurile. Nimeni nu a avut curajul sa ia o decizie”, a declarat eurodeputata.

Ea a spus ca in timpul mandatului sau de comisar european a aratat disponibilitatea, atat a sa, cat si a serviciilor aflate atunci in subordine, de a finanta prin proiecte europene studiul de fezabilitate si etapizarea constructiei autostrazii Targu Mures – Iasi – Ungheni.

„Aceasta putea fi eligibila pentru cofinantare din fonduri structurale si de investitii europene, avand in vedere faptul ca face parte din reteaua de transport paneuropeana, fiind inclusa totodata si in Master Planul de Transport realizat de guvernul Romaniei, de guvernul Ponta. M-a dezamagit profund, stiti foarte bine, nu e un secret, comunicarea pe care am avut-o cu fostele guverne pe aceasta tema, pentru ca in loc sa accepte ajutorul Comisiei Europene, fostele guverne au lansat atacuri politice absolut gratuite la adresa mea, care nu au ajutat cu nimic cetatenii din aceasta regiune. Este pacat, pentru ca Uniunea Europeana ne pune la dispozitie resurse pentru a realiza aceste proiecte. Sunt banii nostri, ai romanilor”, a precizat Corina Cretu.

Lucian Sova a reactionat violent.

„Ipocrizie/nepricepere! Te numesti Corina Cretu «HABARNAM»

– Atat cat am fost ministru al Transporturilor in 2017, tot atata minte si pricepere are doamna Cretu la fonduri europene si altele.

– Mai bine sa spuna romanilor de ce a rupt cu mana ei proiectul metroului Bucuresti – Otopeni in doua si a aprobat finantarea proiectului doar pana la Mall Baneasa. De ce am fost nevoiti, eu si o intreaga delegatie sa ne certam pe acest proiect cu functionarii doamnei Cretu, ea lasandu-ne singuri in birou, pentru ca a plecat la fumat. Iar eu am martori si memorie ca ea era comisar in 2018.

– Eu nu fac SF-uri pe vorbe si ochi frumosi. Am facut o analiza multicriteriala, inceputa in mai 2018 si terminata in decembrie 2018 cu BEI-Passa, validata de Jaspers, pe care am trimis-o la Bruxelles. Constat ca dna. Cretu habar nu are de acest lucru.

– Am prins in proiectul de buget 2019 refacerea SF-ului pentru Iasi – Tg. Mures dar si SF + PT pentru Bacau – Brasov, singura autostrada ce va putea fi realizata intre Moldova si Transilvania vreodata.

– Cred ca daca nu tine minte cu cine a vorbit, nu tine minte nici ce a vorbit. Cu mine precis nu a vorbit”, a scris Lucian Sova, sambata, pe Facebook.

Mai mult despre: ,

Comentarii: