Corina Cretu il lasa balta pe Ponta, demisioneaza din Pro Romania: „Colaborarea dintre PRO Romania si AUR este o decizie gresita”

politica

Corina Cretu, fost europarlamentar european, a anuntat marti ca demisioneaza din Pro Romania, partid condus de Victor Ponta. Ea este indignata ca Pro Romania are de gand sa incheie o alianta cu AUR.

„Cu regret, am hotarat astazi sa demisionez din PRO Romania

Convingerile mele politice sunt cunoscute de multi ani de catre Dvs. Sprijinirea populismului, a ultra-nationalismului si a anti-europeismului reprezinta, in opinia mea, cel mai mare pericol pentru Romania si pentru generatiile care vin dupa noi.

De aceea, colaborarea dintre PRO Romania si AUR este o decizie gresita – pentru partid, pentru oamenii care au crezut in acest proiect politic si, in definitiv, pentru tara. Este o decizie pe care nu o pot gira, motiv pentru care am hotarat astazi sa demisionez din PRO Romania.

Imi pare rau ca, in ciuda apelurilor repetate ale Presedintelui PRO-Romania si ale mele, nu am reusit o forma de colaborare cu PSD. In aceste conditii, am militat pentru participarea pe cont propriu a PRO Romania in alegeri, decizie care a fost si adoptata in cadrul ultimului Congres PRO Romania.

In ceea ce ma priveste, am fost si raman o social-democrata convinsa.

Am fost membra PSD timp de 29 de ani, vicepresedinta a Grupului S&D din Parlamentul European, vicepresedinte al Parlamentului European, vicepresedinte al Partidului Socialistilor Europeni (PES), Comisar European din partea SD.

Am aparat intotdeauna, cu toata convingerea, valorile stangii moderne, pro-europene, nevoia de dezvoltare si modernizare, de folosire a fondurilor europene, a programelor Erasmus, a liberei circulatii, a extinderii Uniunii Europene si a tuturor beneficiilor pe care le aduce proiectul european.

Imi doresc sa duc acest mandat de Membra a Parlamentului European la capat cu buna-credinta, impacata cu actiunile mele, promovand aceleasi valori in care am crezut si cred.

Multumesc mult fostului Prim-Ministru Victor Ponta pentru buna colaborare in calitate de Comisar European, cat si in cadrul partidelor PSD si apoi PRO Romania.

Multumesc tuturor colaboratorilor din judete si de la centru, atat din PRO Romania, cat si din PSD, tuturor oamenilor cu care am facut echipa in ultimii 30 de ani.

Le doresc mult succes tuturor celor care, in aceste vremuri atat de dificile, continua sa lupte pentru o Romanie cu adevarat europeana. Numai bine tuturor!”, a transmis Cretu pe Facebook.

Victor Ponta a confrimat luni ca reprezentanti ai Pro Romania sunt in negocieri cu AUR, el plangandu-se ca PSD nu a dorit sa ii bage in seama. Pe de alta parte, Ponta este consilier al premierului Marcel Ciolacu, presedinte al PSD.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: