Corina Cretu nu-i mai suporta deloc pe cei din PSD. A refuzat chiar sa stea la masa cu ei, anunta furios Iordache

politica

Deputatul PSD Florin Iordache reactioneaza furios la anuntul comisarului european Corina Cretu privind candidatura la alegerile europarlamentare. „Trebuia sa aiba rabdare sa avem o discutie la PSD, abia apoi sa caute o oferta de la un partid”, a spus Iodache. El a dezvaluit ca Cretu a fost singurul comisar european care a refuzat sa fie prezenta la „masa de la Palatul Regal”.

”Nu s-a facut nicio ofera nimanui. Mi se pare hazardat sa spui ca ‘voi candida de la Victor Ponta’. Ponta reprezinta pe cei care sunt nemultumiti de PSD. M-a deranjat modul in care doamna comisar a atacat Guvernul Romaniei. Eu nu am mai vazut ca un comisar al unei tari sa isi atace propriul Guvern. Daca era din partea unui partid de opozitiei, poate, dar nici asa nu intelegeam, cu atat mai mult cu cat ea a ajuns acolo din partea PSD. Trebuia sa aiba rabdare sa avem o discutie la PSD, abia apoi sa caute o oferta de la un partid.

Vom avea o discutie la partid. Nu crezi ca prima oferta trebuia sa o ai de la partidul tau, daca ai o anumita expertiza Doamna Cretu nu a fost la masa de la Palatul Regal, a fost singura dintre comisarii europeni. Ma astept sa se inteteasca atacurile la Guvern din partea ei. Putea sa aiba o discutie colegiala cu cei din Guvern”, a declarat Florin Iordache la Antena 3.

Comisarul european Corina Cretu a confirmat, vineri seara, ca va candida la europarlamentare, mentionand ca a primit o singura propunere, cea din partea Pro Romania, partidul infiintat de fostul premier Victor Ponta.

„Da. Cand ne-am intalnit ultima oara, am spus ca ma voi gandi. Aveam si ideea de a nu mai candida. M-am gandit, dupa aceea, din experienta pe care o vad peste tot. Oamenii care au stat mai mult la Bruxelles, in ciuda mentalitatii care este in Romania – Gata, sa mai vina si in tara. Se poate capata experienta pentru tara lui si asa”, a raspuns Corina Cretu, comisarul pentru politica regionala, vineri seara, intr-o emisiunea la Romania TV, intrebata daca va candida la europarlamentare.

Aceasta a dat exemplul comisarului Reading, care a avut mai multa influenta la al treilea mandat. Reading a fost comisar pe justitie, fiind direct implicata in realizarea raportului MCV.

„Nu am luat o decizie (n.red. – in ceea ce priveste partidul din partea caruia va candida). Am o singura oferta publica, la ora actuala, de la domnul Ponta, de la Pro Romania. O analizez. Este un om cu care am colaborat foarte mult, care m-a propus pentru comisar european. (…) PSD-ul nu mi-a propus, deocamdata, nimic. Au spus ca nu au discutat, pana acum”, a mai spus Cretu.

Corina Cretu a sustinut ca a inceput politica la 22 de ani, cand a devenit ziarista pentru ziarul partidului, iar ulterior a devenit consilier la presedintie.

„De 12 ani sunt la Bruxelles. Am inceput ca observator, dupa aceea doua mandate de parlamentar european, vicepresedinte al Parlamentului european, de cinci ani aproape comisar european. Cred ca este firesc sa-mi folosesc aceasta experienta acumulata la nivel european. Cred ca o pot folosi, ajutand Romania mult mai mult de la Bruxelles din calitate de parlamentar”, a detaliat Cretu.

Mai mult despre: ,

Comentarii: