Corina Cretu nu mai suporta „injuriile” si „jignirile” oamenilor lui Dragnea: „Sunt considerata tradatoare de partid si de tara”

analize

Comisarul european pentru politica regionala, Corina Cretu, afirma, intr-o postare pe Facebook, ca este socata de faptul ca interventiile sale publice cu privire la necesitatea accelerarii implementarii proiectelor pentru dezvoltarea Romaniei au fost extrem de politizate.

Cretu raspunde „jignirilor” si „injuriilor” la adresa sa, potrivit carora ar fi „vanduta intereselor straine”.

„Jignirile pornite ca la un semnal la adresa mea si mai ales atacurile la adresa Uniunii Europene, injuriile prin care sunt acuzata ca sunt vanduta intereselor straine, in conditiile in care toti stiu cate eforturi am facut preluand pe fonduri europene toate creditele Romaniei pe care le avea de platit catre Banca Europeana de Investitii si Banca Europeana de Dezvoltare, salariile functionarilor din Romania care lucreaza pe fonduri europene, vazand zeci de proiecte care nu s-au terminat la timp si pentru care statul pierdea aproximativ 3 miliarde de euro, sincer, toate acestea ma lasa fara cuvinte”, a completat Corina Cretu.

Aceasta mai spune ca ar fi inteles sa fie catalogata drept tradatoare de tara si partid daca ar fi fost depuse la CE multe proiecte care trenau.

„As fi inteles sa fiu considerata tradatoare de partid si de tara, daca am fi avut depuse la Comisia Europeana zeci de proiecte care tergiversau sau pe care le-am fi uitat perioade lungi prin sertare. Repet, din pacate nu mai avem in analiza proiecte majore depuse la Comisie in afara Magistralei de Metro M6, proiect in legatura cu care inca astept un raspuns la o scrisoare adresata de cateva catre Directorul General al DG Regio, Dl Marc Lemaitre, Ministrului Transporturilor, fara de care regulamentele nu imi permit sa adopt o decizie”, a declarat Cretu.

Ea afirma ca nu este depus niciun alt proiect major la Comisia Europeana, referindu-se nu doar la spitalele regionale, ci si la proiecte care prevad construirea de autostrazi, inclusiv a Centurii Bucurestiului.

„Nici un alt proiect major nu e depus la Comisia Europeana, in conditiile in care Romania a depasit cu mult datele la care singura s-a angajat ca le va depune, nu numai pentru spitalele regionale, dar si pentru autostrazile Pitesti-Sibiu, Targu Mures-Iasi, Craiova-Pitesti, podul de la Braila, Metroul Pipera-Berceni, Centura Bucurestiului, etc. E trist ca reusim in alte state sa dezvoltam si sa deblocam proiecte, iar de la Bucuresti primesc doar acuzatii si insulte. Nu numai eu, dar si serviciile Comisiei Europene sau ale celorlalte institutii europene”, a explicat Corina Cretu.

In incheierea postarii, Cretu spune ca, in ciuda Brexit-ului, a depus eforturi ca in intervalul 2021-2027 Romania sa primeasca mai multi bani pentru investitii, din bugetul UE.

„Pentru perioada 2021-2027, viitorul Buget European, m-am zbatut pentru mai multi bani pentru Romania, astfel incat aceasta sa beneficieze de inca 8 miliarde fata de actuala perioada de programare pentru investitii in interesul cetatenilor romani. Cand reusesti, in ciuda plecarii celui de-al doilea mare contributor la bugetul UE, Marea Britanie, sa obtii o crestere cu 10 la suta a fondurilor europene pentru tara ta, esti, cu siguranta, in slujba unor interese straine, nu-i asa? Va las pe dvs sa apreciati munca si loialitatea mea fata de Romania si Uniunea Europeana. Inca o data, va doresc tuturor numai bine, multa sanatate, zile frumoase!”, a conchis comisarul european pentru politica regionala.

Declaratiile Corinei Cretu vin in contextul in care au existat mai multe reactii si critici din PSD, precum si din partea Guvernului, respectiv a lui Darius Valcov, consilierul premierului Viorica Dancila. Acesta a spus ca, potrivit BEI, costul pentru spitalul regional din Iasi este de 530 milioane de euro, iar restul de 480 milioane euro sunt costuri care revin statului roman

„530 milioane euro este costul total al spitalului din Iasi, conform studiului BEI. 50 milioane euro din aceasta suma sunt puse la dispozitie de catre CE. Restul, de 480 milioane euro sunt costuri care revin statului roman. Cu aceeasi suma, de 480 milioane euro, Turcia a construit 3 spitale in PPP. Acum se intelege, cum e cu banii gratis?”, a scris Darius Valcov pe contul sau de Facebook.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: