Corlatean, delir total: „Iohannis nu este presedintele nostru, al romanilor. Seamana ura, dezbinare si imprastie venin in societatea romaneasca”

politica

Vicepresedintele Senatului Titus Corlatean, presedintele Departamentului de politica externa al PSD, a declarat marti ca trimiterea la Parlament pentru reexaminare a Legii de declarare a zilei de 4 iunie ca Zi a Tratatului de la Trianon reprezinta un „gest rusinos” care il descalifica pe presedintele Klaus Iohannis si a sustinut ca seful statului „dispretuieste simbolistica nationala romaneasca”.

Corlatean a mentionat ca Parlamentul va duce pana la capat procesul de adoptare a acestei legi si il va obliga pe Klaus Iohannis sa o promulge.

„Astazi, cel care pretinde ca este presedintele tuturor romanilor a demonstrat inca o data ca este cel mai lipsit de respect pentru identitatea si simbolistica nationala romaneasca dintre toti sefii de stat ai Romaniei de dupa 1990. Pseudopresedintele Romaniei a dovedit inca o data lipsa de respect pentru sacrificiul Armatei Romane in Primul Razboi Mondial, pentru jertfa romanilor de pe o parte si de alta a lantului muntilor Carpati, care au luptat, unii dintre ei, sub ocupatie imperiala austro-ungara inainte si in Primul Razboi Mondial pentru realizarea Marii Uniri, pentru reunificarea natiunii romane. Acest gest este, totodata, si o suprema desconsiderare a eforturilor uriase intreprinse de reprezentantii elitei politice, diplomatice, administrative si bisericesti a Romaniei postbelice de atingere a obiectivului national de reunificare”, a scris Corlatean pe Facebook.

El a sustinut ca presedintele „nu inceteaza sa semene ura, dezbinare si sa imprastie venin in societatea romaneasca”.

„Trimiterea la Parlament pentru reexaminare a Legii de declarare a zilei de 4 iunie ca Zi a Tratatului de la Trianon reprezinta un gest rusinos care il descalifica inca o data pe cel care, cu incalcarea atributelor constitutionale prezidentiale, nu inceteaza sa semene ura, dezbinare si sa imprastie venin in societatea romaneasca. Klaus Werner Iohannis nu a fost, nu este si nu va fi presedintele nostru, al romanilor. Este o persoana care dispretuieste simbolistica nationala romaneasca si care le refuza romanilor bucuria de a sarbatori, potrivit legii, recunoasterea internationala a Marii Uniri a Transilvaniei cu Romania”, a mai mentionat senatorul PSD.

El a mai spus ca presedintele nu se poate substitui vointei Parlamentului si Curtii Constitutionale, institutii care au decis deja asupra oportunitatii, legalitatii si constitutionalitatii acestei legi.

„Si, mai presus de orice, nu poate castiga batalia impotriva propriului popor, a simbolisticii fundamentale romanesti, care trebuie onorata si care trebuie sa marcheze in egala masura si onoarea memoriei unor demni inaintasi, care au pus mai presus de orice interesele nationale romanesti in detrimentul altor interese, mult mai marunte, omenesti, egoiste, pe care in prezent le impartaseste pe deplin numitul Klaus Werner Iohannis”, a adaugat Titus Corlatean.

Corlatean a spus ca Parlamentul va duce pana la capat procesul de adoptare a acestei legi.

„As dori sa asigur opinia publica romaneasca, reprezentantii Armatei Romane, activi, in rezerva, in retragere sau veterani, reprezentantii Bisericii Ortodoxe Romane si ai celorlalte culte din Romania, organizatiile nonguvernamentale sau simpli cetateni, care au salutat cu caldura gestul de onoare al Parlamentului de a adopta la 13 mai 2020 Legea de declarare a zilei de 4 iunie ca Zi a Tratatului de la Trianon, ca Parlamentul Romaniei va duce cu aceeasi demnitate pana la capat procesul de adoptare a acestei legi si ca il va obliga pe Klaus Werner Iohannis sa promulge legea amintita”, a conchis Corlatean.

Presedintele Klaus Iohannis a trimis, marti, Parlamentului, spre reexaminare, Legea pentru declararea datei de 4 iunie ca Ziua Tratatului de la Trianon. Seful statului arata in cererea de reexaminare ca adoptarea de catre Parlament a Legii pentru declararea zilei de 4 iunie Ziua Tratatului de la Trianon a generat numeroase critici atat din partea expertilor, cat si a organizatiilor neguvernamentale si ca ar trebui initiata o analiza si largi consultari cu privire la aceasta.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: