Corlatean spumega dupa arestarea Sorinei Pintea: „Revin vechile obiceiuri in sistemul judiciar”. Flutura iar „drepturile cetatenilor”

politica

Senatorul PSD Titus Corlatean sustine va justitia revine la „vechile obiceiuri”, deranjat fiind ca presa a avut acces la informatii despre cazul de coruptie in care este implicata Sorina Pintea.

In cadrul audierii in Parlament a ministrului desemnat la Justitie, Catalin Predoiu, Corlatean a anuntat „o veste proasta” si anume ca „vechile obiceiuri” din sistemul judidiciar revin.

„Vechile obiceiuri din sistemul judiciar la nivelul unor procurori care desfasoara anchete revin. (…) Bombardament de informatii transmise catre presa in ideea ca pana ancheta se finalizeaza oamenii care sunt subiect devin vinovati cu acte in regula in constiinta publica. Ca principiu, revin vechile obiceiuri”, a spus Corlatean, citat de news.ro.

In acest context, senatorul PSD l-a intrebat pe ministrul desemnat al Justitiei daca intentioneaza sa isi exercite competenta in a sfatui pe cei care fac anchete „nu sa stopeze combaterea coruptiei”, ci ca ancheta penala „sa se desfasare respectand regulile procedurale” si „clauzele de salvgardare ale drepturilor fundamentale ale cetatenilor”.

„Eu am emis deja o recomandare catre Ministerul Public in care subliniez gravitatea faptelor comise cu mare violenta, pericolul prezentat de catre grupurile de crima organizata si am recomandat ca Ministerul Public sa isi indrepte atentia asupra acestui fenomen periculos. E un exemplu de exercitare al acestei autoritati.

(…) Comunicarea a fost si ramane o chestiune vulnerabila pentru Ministerul Public, pentru CSM, pentru justitie in general. Exista o disproportie, un handicap, e o nedreptate creata chiar de lege la adresa sistemului judiciar: magistratii au obligatia de rezerva, de a se abtine de la comentarii, de a prezenta date.

(…) E bine ca magistratura sa isi gaseasca un sistem, o modalitate si de ce nu? o dexteritate in a utiliza instrumente de comunicare publica respectand si obligatia de rezerva pentru ca e foarte simplu sa pui la indoiala intr-o seara pe patru canale media temeinicia unui act procedural. Atunci cel care priveste doar o opinie ramane cu acea opinie, devine convingere. Sunt de acord cu ce spuneti: comunicarea este una dintre provocarile magistraturii intr-o lume din ce in ce mai mediatizata”, a afirmat ministrul desemnat al Justitiei.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: