Coronavirus, statistica neagra. Numarul mortilor se apropie de o mie, al celor infectati a depasit 40.000. Sunt semne bune, totusi

externe

Noul coronavirus a ucis 908 persoane in China continentala, unde numarul celor infectati a depasit 40.000, potrivit bilantului dat publicitatii luni de autoritati, care confirma totodata o anumita stabilizare in progresia epidemiei, transmite AFP, citata de Agerpres.

Nouazeci si sapte de decese noi au fost raportate in China continentala, dintre care 91 in Hubei, provincie din centrul tarii cu capitala la Wuhan, considerat focarul epidemiei.

Virusul nCoV 2019, aparut in decembrie intr-o piata din Wuhan, a facut doua victime si in afara Chinei, una in Filipine si alta in Hong Kong.

Bilantul global al celor 910 decese provocate de noul coronavirus il depaseste pe cel al Sindromului Acut Respirator Sever (SARS), soldat cu moartea a 774 de persoane in intreaga lume in 2002-2003.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), numarul de infectari detectate zilnic in China se stabilizeaza, insa este prea devreme pentru a concluziona ca epidemia si-a depasit apogeul.

O „misiune internationala de experti” a OMS, condusa de Bruce Aylward, un veteran care a lucrat si la alte urgente sanitare, a plecat duminica seara spre China, a precizat organizatia.

In China continentala, numarul persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns 40.171, dupa anuntarea a 3.000 de cazuri suplimentare luni (fata de aproximativ 2.600 in ziua precedenta),

Multe tari intaresc masurile restrictive care vizeaza persoanele provenind din China si isi sfatuiesc cetatenii sa nu calatoreasca in aceasta tara. Majoritatea companiilor aeriene internationale au suspendat zborurile catre China continentala.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: