news

Coronavirusul a inchis Spitalul Militar din Focsani. Doi angajati au fost descoperiti cu infectie

Spitalul Militar „Dr. Alexandru Popescu” Focsani a fost inchis, miercuri dimineata, pentru 48 de ore, pentru dezinfectie generala, dupa ce doi contacti au fost depistati pozitiv pentru COVID-19, potrivit reprezentantilor institutiei medicale.

„Avem doi contacti pozitivi, motiv pentru care spitalul va fi inchis pentru 48 de ore pentru dezinfectie generala de cel mai inalt nivel. In aceste 48 de ore vom afla si daca mai avem contacti pozitivi in urma contactului cu cei care acum au fost depistati deja pozitiv”, a declarat, pentru Agerpres, directorul general al spitalului, Sorin Ivan.

Acesta a subliniat ca unitatea medicala nu se afla in carantina si ca activitatea medicala in spital va fi reluata dupa cele 48 de ore.

In aceasta dimineata a fost inregistrat cel de-al 13 lea deces al unei persoane infectate cu noul coronavirus.

Este vorba despre o femeie din judetul Caras-Severin in varsta de 72 de ani tranferata in seara zilei de 24/03/2020 la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Timisoara, de la Spitalul Judetean de Urgenta Resita, sectia ATI, unde se afla din data de 21/03/2020.

Pacienta nu avea istoric de calatorie si nici nu a fost identificat un contact pozitiv. Aceasta este inca o noua dovada ca Romania a ajuns la transmitere comunitara, in sensul in care nu se mai stie cine i-a imbolnavit pe cei infectati.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Pretul saormelor s-a dublat in Germania, problema a fost dezbatuta chiar si de cancelarul Scholz. Un nou termen isi face loc in politica germana: donerflatia

In Germania, doner kebab (similar cu faimoasa saorma din Romania), odinioara accesibil, a devenit emblema…

7 minute ago

Germania: Inca deputat AfD a fost prins ca are legaturi cu retele pro-ruse. El este anchetat pentru spalare de bani

Procuratura din Munchen a anuntat joi ca investigheaza activitatile de spalare de bani ale unui…

57 de minute ago

Fara precedent. Pompierii francezi s-au unit si declanseaza greva: „Trebuie sa ne ocupam si de scutere cazute pe strada, agresiuni, betii pe drumuri publice”

Pentru prima data, cele noua sindicate care ii reprezinta pe pompierii francezi isi unesc fortele…

2 ore ago

Simion (AUR) ameninta dupa atentatul din Slovacia: „Nu m-ar mira daca aceste gesturi extreme o sa fie copiate inclusiv la noi in tara”

Liderul AUR, George Simion, sustine intr-o postare pe blogul lui ca atentatul impotriva premierului slovac…

5 ore ago