Coronavirusul l-a ucis si pe artistul iesean Silviu Hutanu: „Singura problema de sanatate cu care se stia era o hipertensiune de gradul III”

news

Silviu Hutanu, membru al formatiei SoundCheck Band, a murit, joi, la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi, unde era internat in stare grava la terapie intensiva, dupa ce s-a imbolnavit de Covid-19.

Silviu Hutanu (37 de ani) era internat de mai multe zile in spital, in stare grava. In urma cu cateva zile, prietenii si fanii acestuia au facut un apel la oamenii care s-au confruntat cu virusul si s-au vindecat pentru a dona plasma.

”Fratele meu Silviu Hutanu are nevoie urgenta de ajutor!! Trebuie gasit donator de plasma, grupa sanguina B3 pozitiv! Trebuie sa fi avut COVID si sa fie vindecat!! Va rog dati share!! Intrebati prin prieteni, rude!! Poate fi si alta grupa (se face schimb schimb la centru). Va multumesc din suflet!! Salvati o viata!”, a fost mesajul transmis de fratele artistului, Catalin Hutanu.

„Singura problema de sanatate cu care se stia era o hipertensiune de gradul III pentru care lua medicatie din vara acestui an. Din ce am observat noi, diabetul zaharat, hipertensiunea arteriala si obezitatea sunt patologii care dau un prognostic rezervat si o evolutie extrem de severa. Sistemul lui imun a raspuns foarte agresiv la acest virus”, a declarat medicul iesean care l-a tratat.

Medicii din sectia de Anestezie si Terapie Intensiva (ATI) de la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi spun ca, atunci cand a fost internat, plamanii ii erau afectati in proportie de 75%, iar in doar cateva zile afectarea plumonara a ajuns la 95%.

Mai mult despre:

Comentarii: