„Coronavirusul seamana cu o arma biologica”. Teoria conspiratiei la Antena 3 cu un general in rezerva

news

Antena 3 l-a avut invitat, joi, in studio pe un fost general care a sustinut ca noul coronavirus „seamana cu o arma biologica”. Teorii similare au fost lansate de guvernele din China si Rusia va parte unor campanii de fake-news.

„O arma biologica trebuie sa indeplineasca vreo 12 criterii. Va spun doar cateva: sa fie suficient de agresiva ca sa produca efecte cu pierderi umane, sa fie obtinuta usor, sa fie rezistenta in mediu, sa nu aiba antidot/vaccin, sa fie usor de disimulat.

Constatam ca aproape toate corespund cu noul coronavirus. Poate sa fie si intamplare, admitem orice. In stiinta e posibil orice”, a declarat Victor Voicu, general (r), medic farmacolog, doctor in medicina, joi seara, la Antena 3.

Un purtator de cuvant al Ministerului de Externe al Chinei a sugerat, la inceputul lunii martie, ca armata americana ar fi putut aduce coronavirusul in orasul chinez Wuhan, care a fost cel mai puternic lovit de boala, amplificand razboiul declaratiilor cu Washingtonul.

China a fost extrem de deranjata de comentariile oficialilor americani care au acuzat Beijingul ca a reactionat prea incet impotriva virusului, care a fost detectat pentru prima data la Wuhan anul trecut, si ca nu a fost suficient de transparent.

Consilierul de securitate nationala de la Casa Alba, Robert O’Brien, a spus ca reactia Chinei la situatia de urgenta declansata de coronavirus a facut foarte probabil ca lumea sa piarda doua luni, timp in care s-ar fi putut pregati pentru raspandirea virusului.

Intr-o postare dura, scrisa in engleza pe contul sau verificat de Twitter, un purtator de cuvant al Ministerului de Externe chinez, Zhao Lijian, a spus ca SUA sunt cele lipsite de transparenta.

„Cand a aparut pacientul zero in SUA? Cate persoane sunt infectate? Care sunt spitalele? Poate ca armata SUA a adus epidemia la Wuhan. Fiti transparenti! Faceti-va publice datele! SUA ne datoreaza o explicatie”, a scris Zhao Lijian.

Acest purtator de cuvant al diplomatiei chineze, utilizator activ si deseori combativ de Twitter, nu a oferit nicio dovada in sprijinul sugerarii ca armata SUA ar fi de vina pentru izbucnirea bolii in China.

Anterior joi, un alt purtator de cuvant al Ministerului de Externe chinez, Geng Shuang, i-a criticat pe oficialii americani pentru „comentarii imorale si iresponsabile” prin care acuzau ca reactia Beijingului la coronavirus ar fi de vina pentru inrautatirea impactului global al pandemiei.

Mai mult despre: ,

Comentarii: