Coruptia din vami, DNA anunta perchezitii in 162 de locatii. Liderii europeni vor decide in curand daca accepta Romania in Schengen

news

DNA a anuntat miecuri ca efectueaza perchezitii in nu mai putin de 162 de locatii intr-un dosar legat de infractiuni la regimul vamal. Perchezitiile au loc in contextul in care liderii europeni vor lua in curand o decizie legata de accesul Romaniei in spatiul Schengen.

„Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Iasi efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie, asimilate celor de coruptie, infractiuni la regimul vamal (cu un prejudiciu estimat la acest moment de aproximativ 58 de milioane de lei) si evaziune fiscala, comise in perioada ianuarie 2022 – prezent.

In cursul zilei de 23 noiembrie 2022, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, se efectueaza perchezitii in 162 de locatii (o institutie publica), restul reprezentand domiciliile unor persoane fizice si sediile unor societati comerciale situate in judetele Iasi, Suceava, Botosani, Ilfov, Ialomita, Arad, Sibiu si municipiul Bucuresti.

In cauza procurorii au beneficiaza de sprijin din partea lucratorilor din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane (Directia de Investigare a Criminalitatii Economice si Financiare si structurile teritoriale aflate in coordonare, Directia de Operatiuni Speciale, Brigada Operatiuni Speciale Iasi, Unitatea Centrala de Analiza a Informatiei), Directia Generala Antifrauda Fiscala, Autoritatea Vamala Romana, precum si lucratori din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Iasi, Brigada Speciala de Interventie Jandarmi Bucuresti, Brigada Mobila de Jandarmi Bacau,

Raportat la actele procedurale efectuate in prezenta cauza, precizam ca, atunci cand imprejurarile vor permite, vom fi in masura sa oferim detalii suplimentare”, a anuntat DNA.

Mai mult despre: ,

Comentarii: