Coruptie la varf la Mangalia: spaga de 60.000 de lei pentru directorul societatii de termoficare din oras. A fost prins in flagrant

news

Dorinel Colgiu

Dorinel Colgiu, directorul societatii de termoficare din Mangalia, Goldterm, a fost retinut de procurorii DNA fiind acuzat ca a luat o mita de 60.000 de lei.

Colgiu (48 de ani) este managerul Goldterm SA, societatea primariei Mangalia ce se ocupa de termoficare, gospodarirea domeniului public si sistemul de iluminat al orasului, din 2017.

El fost prins marti in flagrant, la Mangalia, de procurorii DNA.

Conform unor surse judiciare, Colgiu trebuia sa aranjeze functionarea unor firme de vanzare produse alimentare.

„Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Constanta au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 09 iulie 2024, a inculpatului COLGIU DORU, director al SC Goldterm SA (societate comerciala ce apartine Consiliului Local Mangalia), pentru comiterea infractiunii de trafic de influenta.

In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

La sfarsitul lunii iunie – inceputul lunii iulie 2024, inculpatul Colgiu Doru, in calitatea mentionata mai sus, ar fi pretins, printr-un intermediar, de la un om de afaceri suma de 15.000 euro, pentru a-si trafica presupusa influenta pe care ar fi lasat sa se creada ca ar avea-o asupra functionarilor publici din cadrul Primariei Municipiului Mangalia si Politiei Locale Mangalia si ca-i va determina pe acestia sa permita ca societatea omului de afaceri sa-si desfasoare activitatea in continuare, fara autorizatie de functionare.

In contextul mentionat mai sus, la data de 09 iulie 2024, inculpatul ar fi primit suma de 60.000 lei din banii pretinsi initial, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante.

Inculpatului i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala.

La data de 10 iulie 2024, inculpatul Colgiu Doru urmeaza sa fie prezentat Tribunalului Constanta, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Cu ocazia efectuarii unei perchezitii la domiciliul inculpatului au fost identificate si ridicate sumele de 166.740 lei, 17.800 euro si 1.000 de dolari”, a anuntat DNA.

Colgiu este considerat mana dreapta a primarului orasului, noteaza presa locala.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: