politica

Cosmar pentru Tudorache-Diamante. Clotilde Armand publica toate contractele incheiate de Primarie incepand cu 2018

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, anunta ca toate contractele incheiate de primarie incepand cu 2018 vor fi publicate pe site-ul institutiei.

”Intram in legalitate: toate contractele incheiate de Primaria Sectorului 1 vor fi publice pe site-ul institutiei”, a anuntat Armand, miercuri.

„Primaria Sectorului 1 publica in integralitate toate contractele incheiate de autoritatea locala in perioada 2018-2020, pentru a asigura transparenta activitatii autoritatii locale. Astfel, cetatenii Sectorului 1 pot vedea cum au fost cheltuiti banii publici in ultimii doi ani.

Documentele sunt postate pe site-ul institutiei www.primariasector1.ro, la rubrica Transparenta: https://www.primariasector1.ro/td-aparatul-de-specialitate-al-primarului.html

Hotararea nr. 233/22 decembrie 2015 a Consiliului Local Sector 1 prevede ca toate contractele de achizitie publica care se vor incheia la nivelul aparatului de specialitate al primarului si a institutiilor subordonate Consiliului Local sa fie publicate pe pagina web a primariei, in vederea asigurarii transparentei decizionale”, se arata intr-un comunicat al Primariei Sector 1.

”Vom publica pe site-ul primariei toate contractele de achizitii publice pentru ca transparenta trebuie sa devina regula, in semn de respect fata de comunitatea locala. Desi exista o hotarare de Consiliu aprobata inca din anul 2015 care obliga Primaria sa faca publice contractele de achizitii, vechea administratie nu a respectat aceasta prevedere, iar cele mai multe contracte au fost tinute la secret. De astazi intram in legalitate, iar cetatenii Sectorului 1 vor putea urmari in timp real modul in care se cheltuie banul public”, a declarat primarul Clotilde Armand.

Conform Hotararii nr. 233/22 decembrie 2015, toate informatiile referitoare la contractele de achizitie publica, de lucrari publice si de concesiune de servicii ar fi trebuit publicate pe site-ul primariei, scanate, cu urmatoarele informatii:

– Data incheierii contractului administrativ si a actelor aditionale aferente acestuia;
– Durata contractului administrativ si a actelor aditionale aferente acestuia;
– Valoarea contractului si a actelor aditionale aferente acestuia;
– Obiectul contractului administrativ.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

Planeta maimutelor: „bandele de macaci” din Thailanda au luat cu asalt strazile unui oras turistic, distrugand afisele care cer alungarea lor – VIDEO

Intr-un oras thailandez, macacii au devenit o problema politica inflacarata si manifesta atitudini aproape umana,…

25 de secunde ago

Cei mai buni prieteni: un canibal si un criminal in serie din Rusia au fost eliberati din inchisoare si, drept, multumire, au plecat pe frontul din Ucraina

Dmitri Malisev a fost condamnat la 25 de ani intr-o inchisoare de maxima securitate pentru…

16 minute ago

Ministrul britanic de Externe, David Cameron, sustine ca Ucraina are dreptul de a lansa lovituri aeriene in adancul teritoriului rus

Seful diplomatiei britanice David Cameron a vizitat joi Kievul si a anuntat intentia Marii Britanii…

46 de minute ago

Taiwanul anunta ca 26 de avioane de lupta chineze au fost detectate in jurul insulei

Ministerul Apararii din Taiwan a anuntat vineri ca a detectat 26 de avioane si cinci…

O oră ago

Turcia a anuntat suspendarea tuturor relatiilor comerciale cu Israelul. Replica partii israeliene: „Asa se comporta un dictator”

Turcia a suspendat joi relatiile sale comerciale cu Israelul, dupa ce restransese deja exporturile catre…

O oră ago