COSMARUL din centrele de refugiati. „Bate-ma, bate-ma”, imagini socante care surprind VIOLENTELE tot mai frecvente – VIDEO

externe

Un angajat al unui centru pentru copii refugiati minori a fost reclamat la serviciile sociale suedeze, dupa ce se pare ca i-a agresat pe tinerii aflati in ingrijirea sa.

Radioul public suedez a publicat pe pagina sa de internet imagini incredibile care au avut loc in acest centru situat langa Jonkoping, in sudul Suediei. In imagini se vede cum angajatul striga si ameninta tinerii.

In imagini se vede cum un tanar refugiat il implora pe angajat: „Te rog, te rog!”, inainte ca acesta sa izbucneasca nervos. „Ai o problema cu mine?”, il intreaba tanarul, dupa care striga „bate-ma, bate-ma”, apoi se tranteste pe podea si plange incontrolabil.

In video se vede o masa rupta iar pe fundal se aud injuraturi. Lucratorul spune ca acest material video este filmat inainte ca el, impreuna cu alti membri ai personalului, sa fie fortati sa se baricadeze intr-o camera, din cauza violentei celorlalti tineri. El sustine ca incidentul a fost premedit pentru a fi filmat, iar tanarul care se tavaleste joaca teatru, noteaza The Local.

Angajatul centrului mai spune ca tanarul care se zbate pe podea este cel care a declansat incidentul. Barbatul mai da si alte detalii de context general.

Citeste si NOU incident socant in Suedia: 19 refugiati minori, asalt SALBATIC asupra angajatilor unui centru de primire

„Cred ca problema mare este ca au venit foarte multi, intr-o perioada scurta. Cred ca se gasesc in tara acum in jur de 38.000 de refugiati minori neinsotiti, iar ei au fost plasati in toata Suedia, in comunitati mici. Din pacate, acestea nu dispun de resursele necesare pentru a avea grija de ei. Acestea nu au bani si nici personal calificat suficient”, a spus angajatul centrului de refugiati.

Potrivit datelor oficiale, in Suedia exista acum 1.163 de centre pentru refugiati minori, fata de doar 118 in 2010.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: