COSMARUL continua. Un nou CUTREMUR puternic a lovit, duminica, in centrul Italiei

externe

Un nou cutremur cu intensitatea de 4,4 pe scara Richter s-a facut simtit, duminica, in centrul Italiei, nu departe de orasul Arquata del Tronto. In aceeasi zona a avut loc in urma cu patru zile un seism devastator.

Cutremurul de duminica a fost localizat la 7 kilometri de Arquata del Tronto, fiind simtit pana la Roma, care se afla la 150 de km de acest oras, anunta RaiNews24.

harta

Un numar de 290 de persoane au fost ucise de cutremurul de acum patru zile. Seismul a avut peste 1.800 de replici. Autoritatile italiene nu renunta la cautarea supravietuitorilor.

Potrivit datelor furnizate de Ministerul de Externe, bilantul total al romanilor decedati  a ajuns la 11 si al celor disparuti la 14, in vreme ce alti sase romani au fost raniti si se afla in spital. Luni, 5 dintre victime vor fi repatriate. Guvernul se va intalni pentru a decide modul in care pot fi ajutati romanii afectati de cutremurul care a avut loc pe 24 august.

Cele doua transporturi funerare, ale caror costuri au fost suportate integral de Ministerul Afacerilor Externe din Fondul special de Urgenta aflat la dispozitia ministerului, vor pleca, in cursul zilei de luni, pe cale rutiera, catre tara.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: