Cosmarul liderilor PSD: Kovesi, sefa Parchetului European. Atacuri disperate: „Este bolnava de putere”

politica

Kovesi are sanse mari sa fie sefa Parchetului European.

Liderul PSD Vrancea, Marian Oprisan, vede posibila candidatura a Laurei Codruta Kovesi la Parchetul European ca fiind „un tupeu maxim”, afirmand ca inainte de a-si depune candidatura, ar trebui sa raspunda legal pentru ce a facut in tara. Oprisan crede ca fosta sefa DNA este „bolnava dupa putere”.

Presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, a declarat, joi, pentru Mediafax, ca decizia Laurei Codruta Kovesi de a candida la Parchetul European i se pare „un tupeu maxim”.

„Sa raspunda mai intai pentru abuzurile din tara. E normal ca toata lumea sa raspunda legal pentru ce face. Un presedinte de consiliu judetean sau un primar, daca incalca Constitutia, este dat afara in secunda doi. Ea a distrus oamenii de afaceri din Romania. Decizia ei? Este de un tupeu maxim”, a declarat Oprisan.

Intrebat ce sanse are Kovesi sa obtina acest mandat, Oprisan a raspuns: „Niciuna!”.

„Niciuna (sansa – n.r.). Credeti ca liderii europeni sunt atat de neinitiati si nu au informatiile necesare?”, a mai spus Marian Oprisan.

De asemenea, intrebat de ce considera ca fost sefa a DNA isi doreste acest post, Oprisan a raspuns: „Pentru ca e bolnava dupa putere”.

Si secretarul general al Guvernului Toni Grebla a declarat, pentru Mediafax, ca o posibila candidatura a Laurei Codruta Kovesi pentru functia de procuror sef al Parchetului European este „prematura si nepotrivita”, precizand ca aceasta a dat un semnal pentru CSM, IJ si PG, nu pentru Bruxelles.

„Este si prematura si nepotrivita. In al treilea rand, cred ca aceasta stire este data mai mult pentru autoritatile romane decat sa reprezinte o stire adevarata pentru o candidatura la Parchetul European. Curtea Constitutionala a constatat in trei randuri ca ea a incalcat Consitutia. In declaratiile publice pe care le-a facut a declarat ca nu da doi bani pe deciziile CCR. Lasand la o parte celelalte lucruri, numai acestea sunt suficiente pentru ca niciun lider european sa nu poata sa accepte o astfel de candidatura pentru un posibil viitor post in Parchetul European. Tehnic nu s-a declansat nicio procedura de alegere a procurorului general al viitorului Parchet European. Vor fi alesi membrii, procurorii in Parchetul European, iar acestia isi aleg procurorul general”, a afirmat Toni Grebla, joi.

Intrebat ce crede ca ar determina-o pe Laura Codruta Kovesi sa candideze pentru functia de procuror sef al Parchetului European, Toni Grebla a raspuns: „Toti procurorii din lume ar vrea sa candideze pentru un asemenea post, dar acest anunt a fost facut pentru autoritatile romane, nu pentru Bruxelles. A dat un semnal CSM, Inspectiei Judiciare, Parchetului General: «vedeti ca s-ar putea sa ajung procuror general european»”.

Secretarul general al Guvernului a adaugat ca fostul procuror-sef al DNA, Codruta Kovesi, a fost avida de putere „inca inainte de a obtine functia de procuror general in Romania. Apoi s-a imbolnavit de putere, nu e numai avida. Puterea a si schimbat-o foarte mult”.

Kovesi se afla pe lista scurta cu candidatii pentru sefia Parchetului European, a anuntat Europa Libera. Astfel, ea a ajuns printre ultimii cinci candidati, dupa ce a depasit faza initiala, in care erau 30 de candidati.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: