Cosmarul trait de marile campioane ale Romaniei: „Am pierdut numarul BATAILOR incasate”

sport

Fosta gimnasta Ecaterina Szabo a povestit intr-un interviu acordat Adevarul cum decurgeau antrenamentele la baza din Onesti sub conducerea lui Bela Karolyi. Ea dezvaluie ca a incata muneroase batai, corpul ei fiind acoperit de „dungi, in culori variate, de la rosu la albastru spre negru”.

Ecaterina Szabo a obtinut patru medalii de aur la o singura editia din 1984 a Jocurilor Olimpice de la Los Angeles. Ce a trebuit sa indure pentru a obtine aceasta victorie a povestit abia acum.

“Am inceput scoala generala la Onesti. Era prima scoala din lume specializata in gimnastica. M-au rupt de familie, prieteni, copilarie. Totul era calculat. Aveam voie sa mancam foarte putin. Cine nu tinea pasul era imediat eliminat. Ne cantareau de mai multe ori intr-o zi. Masurile erau extrem de severe. Aceasta a fost cheia succesului.

Gimnastele renumite nici nu ne bagau in seama, ne tratau cu indiferenta. Cel putin nu se astepta nimeni sa intram in competitie cu ele. Stresul si munca grea ne duceau la epuizare.

Nu in ultimul rand, antrenorii ne si bateau. Am pierdut numarul batailor incasate. Imi amintesc doar urmele loviturilor. Dungi, in culori variate, de la rosu la albastru spre negru, acopereau corpul meu. Eram copii, era un alt regim, nu puteam spune nimic. O singura data am vrut sa fug. Mi-am anuntat mama sa vina sa ma ia acasa. Pana a venit ea, mi-a trecut supararea. Mama a stat de vorba cu antrenorul meu. Bela Karolyi i-a spus: ‘Vedeti acele gimnaste de langa perete? Pe ele nu o sa le bat niciodata, fiindca nu vad nimic in ele. Nu vor fi gimnaste modeste, insa fiica dumneavoastra chiar are talent’. Au vorbit in ungureste, desi la acea vreme nu era voie. Nici macar nu aveam voie sa ascultam muzica ungureasca”, a marturisit fosta campioana pentru Adevarul.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: