Costache il pune la punct pe Arafat: „Sa se ocupe de urgente, nu de spitale”. Anunta ca un hotel va fi transformat in spital

news

Victor Costache, proaspat demisionar din functia de ministru al Sanatatii, i-a cerut voalat lui Raed Arafat, vineri, sa se ocupe de transportul de urgenta si sa nu se mai amestece in managementul spitalelor.

„V-ati opus ca Romexpo sa fie transformat in spital de campanie pentru COVID-19, asa cum a cerut secretarul de stat Raed Arafat”, a fost intrebat Costache intr-un inetrviu pentru Adevarul.

„Sunt multe discutii tehnice in grupurile de lucru. E important ca cei care se pricep la spitale sa se ocupe de spitale si cei care se pricep la transport si situatii de urgenta sa se ocupe de ceea ce fac ei mai bine. Avem acest plan structurat pe spitale, unde avem deocamdata mii de locuri disponibile pentru pacientii cu COVID-19. Nu vad de ce am inghesui romanii in niste stadioane sau mall-uri, pe niste brancarde cand nu este nevoie”, a raspuns Costache.

E; a dezvaluit apoi ca un hotel din Bucuresti va fi transformat in spital.

„Am demarat impreuna cu domnul profesor Streinu-Cercel in Bucuresti un proiect unic, si il anunt la dvs in premiera. Maine sau poimaine vor fi cazati primii pacienti intr-un astfel de sistem. Este vorba de hotelul Mercur din Bucuresti, care a fost golit, a fost pregatit, si acolo Institutul „Matei Bals” va pune pacienti tineri, asimptomatici, fara comorbiditati, care vor fi cazati civilizat in camere de hotel.

Fiecare pacient va avea un sistem de telemetrie, un sistem care va monitoriza temperatura si functiile vitale, iar personalul de la Matei Bals va putea interveni si transfera la Matei Bals oricare din acesti pacienti ce ar putea prezenta o complicatie cu COVID-19. In felul acesta luam presiunea de pe Matei Bals care a ajuns la un grad de ocupare de 80-90% si acesti tineri vor putea sta in conditii civilizate”, a mai spus Costache.

Mai mult despre: ,


Comentarii: