Costel Alexe, primele declaratii in fata procurorilor DNA. Nu recunoaste nimic

news

Fostul ministru al Mediului Costel Alexe s-a prezentat joi la DNA, pentru a-i fi adusa la cunostinta inceperea urmaririi penale pe numele lui pentru luare de mita si instigare la delapidare.

„Am dat curs invitatiei domnului procuror de a ma prezenta”, a spus Alexe la sosirea la DNA.

El a iesit in scurt timp din sediul DNA, declarand apoi jurnalistilor:  „Nu am luat niciodata foloase necuvenite cu incalcarea legii. Voi veni ori de cate ori va fi nevoie pentru a da declaratii. Am luat act de solicitarea domnului procuror. Imi doresc finalizarea cat mai rapida a acestui demers judiciar, pentru ca sunt nevinovat”.

Presedintele Klaus Iohannis a incuviintat marti cererea DNA privind inceperea urmaririi penale a lui Costel Alexe.

Directia Nationala Anticoruptie a anuntat, luni, ca solicita incuviintarea urmaririi penale a lui Costel Alexe, fost ministru si fost deputat, pentru luare de mita si instigare la delapidare, dupa ce ar fi cerut de la managerul unui combinat siderurgic 22 de tone de produse din tabla, pentru alocarea cu titlu gratuit catre fabrica respectiva a certificatelor de emisii de gaze cu efect de sera si monitorizarea masurilor luate pentru inchiderea unui depozit de deseuri neconforme.

Comentarii: