Costel Alexe reactioneaza in scandalul de santaj de la Ministerul Mediului in care a fost implicat

politica

Fostul ministru al Mediului Costel Alexe sustine ca nu a intervenit in privinta angajarilor facute la Romsilva, explicand ca Regia este autonoma si ca nu avea atributii pe aceasta tema.

Costel Alexe, care ocupa in prezent functia de presedinte al Consiliului Judetean Iasi, a declarant, miercuri, ca angajarile de la Romsilva se fac de catre aceasta institutie.

„Ministerul Mediului nu are atribut sa intervina in angajarile facute la Romsilva sau alte entitati. Romsilva este o regie autonoma cu reguli clare in ceea ce priveste angajarea sau inlocuirea unor directori cu o specificitate anume. Ca ministru nu am avut astfel de interventii.

Si dupa difuzarea materialului (articolului Recorder – n.r.) lucrurile sunt neclare, pentru ca acolo avem o incursiune de insinuari si rupturi din context. Ii asigur pe cetatenii Romaniei ca la Ministerul Mediului altele sunt atributiile ministrului si, evident, nu politica de cadre”, a afirmat Costel Alexe, potrivit News.ro.

Intrebat daca fostul secretar de stat Gelu Puiu il informa atunci cand diverse functii din judete erau eliberate, Costel Alexe a negat acest lucru.

„Aveam discutii cu secretarii de stat privind tot ce inseamna activitatea ministerului, mai ales atunci cand erau plangeri sau sesizari ale unor institutii sau cetateni ai Romaniei”, a spus fostul ministru al Mediului, Costel Alexe.

Premierul Florin Citu a anuntat, marti, ca secretarul de stat Gelu Puiu de la Ministerul Mediului a demisionat si ca i-a acceptat demisia.

Recorder a difuzat mai multe inregistrari in care Gelu Puiu afirma ca a schimbat peste 20 de sefi de directii silvice din toata tara dupa ce ii ameninta cu o serie de controale in urma carora sigur vor fi descoperite nereguli.

Gelu Puiu a fost numit secretar de stat in decembrie 2019, de fostul ministru al Mediului Costel Alexe.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: