Cotroceniul ia atitudine fata de vizita lui Juncker la Moscova

actualitate

Cotroceniul reactioneaza cu reticenta fata de preconizata vizita in Rusia a a presedintelui Comisiei Europene, Jean – Claude Juncker. Consilierul prezidential Leonard Orban spune ca sunt „semne de intrebare”.

„Avem semne de intrebare legate de participarea presedintelui Comisiei Europene, domnul Jean-Claude Juncker, la Forumul Economic International de la Sankt Petersburg, eveniment care se va deschide in data de 16 iunie”, a declarat Orban pentru HotNews.ro.

„Semnele de intrebare se refera mai ales la contextul acestei vizite, chiar inaintea unei decizii importante privind reinnoirea sanctiunilor impuse Moscovei”, a mai spus consilierul prezidential.

Jean – Claude Juncker a anuntat ca va lua parte la evenimentul gazduit la Sankt Petersburg de presedintele rus Vladimir Putin, in ciuda avertismentelor venite din mai multe capitale europene si din Parlamentul European. Este prima vizita a unui sef de institutie din UE in Rusia dupa ce Moscova a anexat ilegal Crimeea si a inceput razboiul in Ucraina. In martie 2014, UE a impus sanctiuni economice si politice Rusiei.

In luna iunie, UE trebuie sa decida daca pastreaza sanctiunile – asa cum isi doresc tarile est-europene si Marea Britanie, sau daca le indulceste – cum isi doresc Ungaria, Italia sau alte guverne europene.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: