Cotroceniul reactioneaza dupa ce Basescu l-a acuzat de „marlanie” pe Iohannis. LISTA cu „bunele maniere” de care a dat dovada fostul presedinte

politica

Cotroceniul reactioneaza dupa ce Traian Basescu a catalogat gestul lui Klaus Iohannis de a se aseza la „Masa Tacerii” drept o „marlanie”.

„S-a asezat cu fundul pe una din operele capitale ale lui Brancusi, ‘Masa Tacerii’. Dupa ce a inteles marlania, macar un indemn pentru copii sa nu faca precum domnia sa putea fi. Pe oamenii acestia, oare, nu-i invata nimeni bunul simt?”, a scris Basescu pe Facebook.

Unul dintre apropiatii lui Klaus Iohannis, Andrei Muraru, consilier prezidential la Departamentul Relatii cu Autoritatile Publice si Societatea Civila si fost presedinte al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc (IICCMER), i-a raspuns lui Basescu tot pe Facebook.

„LIMBAJUL SI ACTIUNEA PREZIDENTIALE

Fostul Presedinte Traian Basescu este de parere ca Presedintele Klaus Iohannis a dat dovada de „marlanie” pentru ca s-a asezat la Masa Tacerii din Targu Jiu. Totodata, fostul sef al statului se intreaba contrariat: „Pe oamenii acestia, oare, nu-i invata nimeni bunul simt?”

Fara o selectie subiectiva am putea fi convinsi de sinceritatea lectiei de bune maniere transmisa de fostul presedinte:

1) O jurnalista de la Antena 1 l-a intrebat pe Traian Basescu cum vede Politia romana. Raspunsul a venit prompt: „In orice caz, mult mai frumoasa decat tine” (2005)

2) Despre Lavinia Sandru: „Ii atrag atentia ca in politica e foarte usor sa ajungi pe centura politicii” (2005)

3) Despre ziaristul Ovidiu Zara: „Cate un gaozar d’asta crede ca ne poate intinde capcane in modul asta” (2006)

4) Catre o jurnalista despre care se stia ca e diagnosticata cu o maladie grava: „Dumnezeu sa ne dea sanatate cat adevar spunem legat de povestea pe care ati prezentat-o in prima pagina a ziarului de maine!”

5) Catre o ziarista la Timisoara, care ii ceruse sa explice cum s-a desfasurat cursul de prim ajutor la care asistase: „Daca te urci pe masa, iti arat ce-am invatat” (2006)

6) Catre ziarista Andreea Pana, care incerca sa ii ia o declaratie: „Pasarica, tu nu ai alta treaba?”. Dupa ce i-a luat telefonul, a numit-o pe jurnalista „tiganca imputita” (2007)

7) Catre o jurnalista care intrebase despre rezultatul unei motiuni de cenzura: „Sigur, vin direct in birou la tine sa o facem” (2007)

8) Catre un jurnalist al Antenei 3, pe holul Palatului Parlamentului: „Bai, caraghiosule!” (2009)

9) Despre Presedintele Senatului de la acea vreme: „O sa ramana virgin daca isi pune centura de castitate. Fiind al doilea om in stat, o sa-i oferim o centura, sa si-o puna” (2009)

10) Catre un lider politic, a carui sotie isi pusese capat zilelor: „un barbat caruia nu i s-a intamplat niciun incident dramatic in care sa-si lase sotia singura si sa ajunga in situatii dificile” (2009)

PS. Cred ca orice presedinte are premierul pe care il merita. Astfel, intre apelativul „tiganca imputita” si „Fa, Doina! gasesc o profunda legatura de stil”, a scris Andrei Muraru.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: