COVID-19 in Parlament: „Ti-e frica, gascane, te cam strange cravata? Unde-o sa mergeti, ma, acum? La Viena e inchis, la Zurich e plin, la Milano e iad”. Mesaj viral adresat politicienilor

politica

Jurnalistul Mircea Mester a publicat pe Facebook un mesaj adresat politicienilor, in contextul epidemiei de coronavirus, care a devenit viral in scurt timp.

„Unde-o sa mergeti, ma, acum? La Viena e inchis, la Zurich e plin, la Milano e iad. O sa luati avioanele si-o sa zburati in Kazahstan ca sa va scoata virusul din gatlej?

O sa va tratati in spitalele regionale desenate pe hartii. In planuri colorate si aruncate la misto in galeti, intre calendare. Cate paturi incap intr-un spital desenat pe o coala A4? Cate saloane business pot fi asamblate dintr-o brosura cu hartie fina? O sa tocati si-o sa mancati programe de guvernare, sperand ca virusul pleaca de pe esofag ca osul de peste.

O sa puteti sa cautati minerale si vitamine in cele trei randuri de borduri. Vesti proaste: se sfarama ele repede, dar nu se dizolva in apa. Si-o sa va si colcaie noroiul in mate, pacat de spumantul ala de aseara.

Unii dintre voi, care au rezemat o viata intreaga fotoliile alea din Parlament, au ajuns la varste la care virusul are miros de smirghel pe cornee. Nu-i ironica viata asta? Sa ti se para decenii la rand ca esti monumental, sa te preocupi ani la rand de un singur lucru – cum sa indoi legile cand ti-au ramas mici si te strang de gat – dar sa-ti fie frica de o sfera cu tepi mai mica decat varful acului? N-ai mirosit-o pe-asta, barosane. Erai asezat, frezat, aranjat. Te uitai la pensiile alea votate cu stanga si primite cu dreapta si credeai ca ti-au mai ramas niste zeci de ani in care te vor mangaia balinezele pe bombeu.

Toate conturile alea dosite prin tari magnifice nu te ajuta sa cumperi medicamente si vaccinuri care nu exista? Poate suni pe linia scurta la Institutul Cantacuzino sa dezvolte ei unul in regim de urgenta. Si-ti vor raspunde instantaneu, ca doar esti domnu’ sef, le platesti salariile cu sudoarea dosului palmei. Daca le-o fi platit cineva oamenilor de acolo abonamentele si internetul, ca facturile de apa si de curent se aduna vraf in coltul ferestrei, sa nu intre frigul.

Ti-e frica, gascane, te cam strange cravata?

Poate azi, macar azi, in fumul asta incert pentru toata lumea, veti invata naibii sa ne respectati viata. Si brusc viata va va respecta cand o fi sa cada ghilotina”, a scris Mircea Mester.

Cinci echipe ale Directiei de Sanatate Publica au mers vineri in Parlament pentru a vedea daca senatorul PNL depistat cu COVID-19 a infectat si alte persoane.

Au fost cerut 150 de teste pentru membrii conducerii Parlamentului si pentru jurnalisti.

Secretariatul general al Camerei Deputatilor a facut anterior o solicitare catre Ministerul Sanatatii ca toti senatorii si deputatii, staff-ul din legislativ si ziaristii acreditati sa fie testati pentru coronavirus.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: