Covidul e combatut la Craiova cu integrame cu Olguta Vasilescu. Cu ce se ocupa angajatii caminului de batrani, unde este focar

politica

Angajatii Centrului pentru Persoane Varstnice din Craiova sunt in campanie electorala pentru PSD si Lia Olguta Vasilescu in conditiile in care centrul a devenit un focar de coronavirus, se arata intr-un material realizat de Recorder.ro.

Centrul pentru Persoane Varstnice din subordinea Primariei Craiova a raportat ieri 126 de cazuri de Covid-19, ceea ce inseamna ca mai mult de un sfert dintre beneficiarii si angajatii centrului au fost infectati. Marturiile asistentelor si ale apartinatorilor scot la iveala un management dezastruos, in care prioritatile au fost propaganda politica, taierea costurilor pentru echipamentele de protectie si musamalizarea focarului.

O parte dintre angajatii Caminului pentru Persoane Varstnice din Craiova sunt trimisi pe strazile orasului, intr-o ampla actiune de campanie electorala. Sunt dotati cu masti, manusi de unica folosinta si integrame cu Lia Olguta Vasilescu, candidatul PSD la primaria Craiovei.

Caminul e subordonat primariei si este condus de Valentin Giurca, secretar general al organizatiei locale PSD Craiova. El a fost numit la conducerea institutiei in 2012 chiar de Olguta Vasilescu.

„Sunt prietenii mei, e contul meu privat de Facebook, n-aveti niciun drept sa ma intrebati despre aceasta fotografie“, a fost singurul comentariu al directorului Giurca.

Intrebat mai apoi cine e de vina pentru focarul din subordinea sa, raspunsul sau  a fost edificator pentru felul in care manageriaza caminul de batrani: „Asta este! Avem cel mai mare centru din tara, cu 320 de beneficiari“.

Un raspuns mai coerent la intrebarea „de ce s-au infectat 126 de oameni“ in Centrul pentru Persoane Varstnice din Craiova il da o asistenta care lucreaza acolo: „Inca din starea de urgenta, am fost sfatuiti sa punem deoparte echipamentele de protectie si sa le folosim doar daca avem controale de la DSP. Ne-au dat un combinezon, cateva masti si cateva manusi in starea de urgenta si apoi nu ne-au mai dat. «Sa nu puneti mana pe dezinfectant decat daca vine controlul, sa vada ca avem. Si sa nu mai cereti, ca nu mai am de unde sa va dau», ni s-a spus“.

Citeste articolul integral pe Recorder.ro.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: