Cozmin Gusa dezvaluie planul lui Dragnea cu Tudorel Toader: „Miza lui nu este sa fie premier, urmareste sa castige Presedintia Romaniei”

politica

Analistul politic Cozmin Gusa sustine ca Liviu Dragnea urmareste sa ajunga presedinte al Romaniei, el urmand sa se foloseasca in acest scop si de Tudorel Toader.

Gusa a dezvaluit ca intalnirea Comitetului Executiv National al PSD este una de fatada, pentru ca, in realitatea, deciziile sunt luate de un grup restrans, apropiat liderului social-democrat Liviu Dragnea.

„Trebuie sa explicam faptul ca adevarata sedinta are loc astazi. Maine sunt niste sedinte de grup, formale intr-adevar, CExN al partidului, grupul de la Camera Deputatilor, iar treaba asta cu coalitia de guvernare s-o lasam, e trista rau. Tariceanu este un curcan umflat de Liviu Dragnea tocmai pentru a putea sa salveze o anumita fata pe partea de centru-dreapta, unde PSD sigur ca nu este concordant, dar decizia este la PSD astazi, la un grup foarte restrans din jurul lui Liviu Dragnea. La un grup restrans si geografic, pentru ca Moldova si Ardealul nu au relevanta in decizie la varful PSD astazi. Este un grup care a castigat in mod spectaculos puterea la varful PSD, un grup emanat din judetele sarace din sud. Inseamna ca celelalte zone au avut lideri mai slabi la nivelul PSD, ca sa nu mai vorbim de alternativa de dreapta a PSD, care a fost de toata jena”, a spus consultantul politic.

Acesta a explicat ca actualul ministru al Justitiei reprezinta paghia de credibilitate pe care PSD o are, pe care deocamdata o manevreaza intr-un mod inteligent. In opinia lui Cozmin Gusa, faptul ca Tudorel Toader este un independent asezat pe scaunul justitiei administrat atat de deplorabil de Florin Iordache este un mare avantaj al PSD, mai ales ca actualul ministru a realizat rechizitoriul asupra exceselor din justitie.

„Faptul ca nu a fost influentat vizibil nici de catre partid, nici de catre prim-ministru, este un lucru demonstrat, care n-a fost clamat. Deci este un caz fals. Si a fost creat acest caz fals, Tudorel Toader, tocmai pentru a nu fi aplaudat, pentru ca o parte a partidului care este activa si o alta inactiva au mizat foarte mult pe niste decizii heirupiste legate de amnistie si gratiere. Pentru ca Dragnea nu are doar colegi de partid care au probleme de amnistie si gratiere, are si colegi de vanatoare, de Brazilia sau de alte zone care doresc de la dansul amnistie si gratiere rapida”, a aratat consultantul politic.

Acesta a dezvaluit planul lui Liviu Dragnea si adevarata miza a deciziei CCR in privinta legii care interzice persoanelor condamnate sa ocupe functii publice: „Doar ca nu au inteles ca Dragnea este un Ludovic al XIV-lea care spune ‘Nu statul sunt eu’ si spune ‘Partidul sunt eu’. Asta nu au inteles nici Radu Mazare, nici Nicusor Constantinescu, nici Vasile Dancu, nici tovarasi de drum ai lui Liviu Dragnea pe care i-a tradat rand pe rand. Daca nu au inteles, probabil ca vor intelege, pentru ca noi trebuie sa aratm adevarata miza. Miza nu este cu Liviu Dragnea premier, miza deciziei CCR este deschiderea caii pentru Liviu Dragnea presedinte al Romaniei. Pentru ca Liviu Dragnea nu are nevoie sa vina premier atata timp cat are un guvern care respecta si deciziile lui, programul de guvernare. Dar, oricum, in contextul crizei mondiale care va aparea in aceasta toamna, Romania nu are cum sa se salveze cu acest program de guvernare populist. Liviu Dragnea stie asta. Si el stie ca nu este deloc popular sa fii prim-ministru. El isi pregateste deciziile din justitiei legate de persoana sa pentru o candidatura la prezidentiale”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: