Cozmin Gusa dezvaluie strategia lui Dragnea privind candidatul PSD la prezidentiale. In fruntea listei apare un nume surprinzator

analize

Cozmin Gusa, fost lider al PSD si actual consultant politic, sustine ca prezidentiabilul PSD nu va fi in niciun caz Gabriela Firea. El arata ca numele acesteia este folosit pe post de „iepure”, pentru a deruta atentia opiniei publice de la adevaratul candidat.

„Legat de congres, aici jocul este unul mediatic: se agita mult doua nume care pot fi prezidentiabilii PSD: Gabriela Firea si Calin Popescu Tariceanu. Legat de Firea, ea nu a jucat tot timpul decat rolul de iepure sau ocupant de loc pentru calitatea de prezidentiabil, pana in momentul in care Dragnea si-ar fi rezolvat problemele pe care trebuia sa si le rezolve. Pentru ca adevaratul scop al congresului, care i-a fost sugerat lui Dragnea de consultantii israelieni care il baga garda in fiecare zi, este sa capete un soi de nominalizare formala, in speranta ca un prezidentiabil va fi mai putin atacat de Justitie, asta fiind o cutuma care se aplica doar in anul prezidentialelor, si dupa ce acest prezidentiabil a fost nominalizat”, a declarat Gusa la Realitatea TV.

Gusa a mai spus ca mai degraba ar avea sanse sa fie nominalizata Ecaterina Andronescu, decat Gabriela Firea, pentru prezidentiale, in partid. Totodata, varianta Tariceanu candidat comun este imposibila, pentru ca ar demobiliza liderii PSD, dar si electoratul PSD.

„Nu putem discuta despre Gabriela Firea, cred ca daca vorbim de femei, mai degraba Ecaterina Andronescu ar putea fi nominalizata si sa capete votul partidului. Al doilea nume, Calin Popescu Tariceanu este impins de consultantii acestuia in fata, pe o teorie falsa, ca PSD nu poate castiga prezidentialele cu candidat propriu. Dar cu atat mai putin ar putea sa castige Calin Popescu Tariceanu, care ar demobiliza liderii PSD si electotarul PSD. Sigur, asta este o dorinta a sa, sa fie candidat comun, si nu numai, si ci a celor din spatele lui, dar este imposibil”, a subliniat Gusa.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: