Crapa filorusii. Maia Sandu, interviu la CNN cu steagul Uniunii Europene in spate

news

Presedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a aparut joi cu un interviu la celebrul post de stiri CNN. Sandu a dat detalii despre sosirea in Moldova a vaccinului Covid prin mecanismul Covax.

Maia Sandu a dat interviu avand in spate steagul Uniunii Europene.  Vezi interviul pe site-ul CNN.

Republica Moldova este primul stat european care beneficiaza de doze de vaccin COVID prin mecanismul COVAX, coordonat de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) si menit sa se asigure ca si tarile fara putere financiara au acces la imunizare, precizeaza Europa Libera.

Presedintele Maia Sandu a anuntat pe Twitter ca o prima transa de 14,400 de doze a sosit in Moldova in 4 februarie.

Maia Sandu a multumit pentru solidaritate tarilor si organizatiilor implicate in mecanismul COVAX.

Potrivit OMS, Moldova va primi prin mecanismul COVAX suficiente doze de vaccin pentru imunizarea a 1.7 milioane de persoane, adica jumatate din populatia tarii.

Saptamana trecuta a ajuns in Moldova prima transa, de 21,600 de doze, din vaccinurile AstraZeneca donate de Romania. Aceasta a permis Republici Moldova sa inceapa campanie de vaccinare COVID.

In luna decembrie, presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca Romania va oferi Moldovei pana la 200.000 de doze de vaccin din cele alocate tarii de catre Uniunea Europeana.

Republica Moldova a inregistrat pana in prezent peste 191.000 de cazuri de COVID-19 si peste 4.000 de decese.

Prin mecanismul international COVAX, tarile sarace ar urma sa primeasca pana la sfarsitul anului in jur de 2 miliarde de doze de

Mai mult despre:

Comentarii: