Crapa Oprisan dupa ce a pierdut alegerile la sefia CJ Vrancea. PSD cere renumararea voturilor

politica

Candidatul PNL Vrancea, senatorul Catalin Toma, a castigat Consiliul Judetean Vrancea, avand un avans de circa 2.800 de voturi in fata lui Marian Oprisan, dupa numararea a circa 89% din voturi, potrivit numaratorii paralele a PNL Vrancea. Reprezentantii PSD sustin ca in Vrancea, la alegerile pentru CJ, sunt circa 10.000 de voturi nule si au cerut deja renumararea acestora.

Marian Oprisan este baronul PSD cu cea mai mare vechime in partid: el conduce judetul Vrancea de 20 de ani, fiind timp de 5 mandate presedintele Consiliului Judetean.

„Dupa numararea a circa 89% din voturi, Catalin Toma are 43,6% din voturile valabil exprimate, avand un avans de circa 2.800 de voturi fata de Marian Oprisan, care are 41,3% din voturi”, a declarat, pentru Agerpres, secretarul general adjunct al PNL Vrancea, Adrian Cretu.

Potrivit acestuia, sectiile ramase sunt majoritatea din mediul urban si din comune unde PNL a castigat, astfel ca rezultatul final nu mai poate fi modificat de rezultatele din celelalte sectii de votare.

„Din 300 de sectii avem deja circa 10.000 de voturi nule, un numar foarte mare. Dorin sa vedem ce s-a intamplat si de ce sunt atat de multe voturi nule si am cerut renumararea acestora. deja la Bolotesti si Tulnici au fost gasite voturi valabil exprimate intre buletinele nule”, a declarat in replica deputatul PSD Vrancea, Nicusor Halici.

In judetul Vrancea, prezenta la vot a fost de 50,13 %. Din cei 311.406 de alegatori inscrisi pe listele permanente si complementare au votat 150.112 de persoane.

Mai mult despre: ,

Comentarii: