Crapa propaganda PSD-ista. Fondatorul Rise Project a primit un premiu de 1,5 milioane de dolari

news

Co-fondatorul Rise Project, jurnalistul Paul Radu, a castigat un premiu de 1,5 milioane de dolari in domeniul antreprenoriatului social, anunta Pagina de Media.

Radu, care este si co-fondatorul organizatiilor Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP) si Ashoka Fellow, este primul roman care castiga Premiul Skoll pentru Antreprenoriat Social. Titlul este acordat un grup de antreprenori sociali ale caror inovatii au avut deja un impact semnificativ si dovedit asupra unora dintre cele mai presante probleme ale lumii.

Premiul include o finantare, pentru dezvoltare organizationala, pentru urmatorii trei ani. OCCRP este prima organizatie media premiata in istoria de 21 de ani a Premiului Skoll.

Rise Project a scos la iveala caracatita mafiota controlata de fostul stapan al PSD, Liviu Dragnea, ale carei tentacule ajunsesera pana in Brazilia. Numeroase alte anchete au vizat si alti politicieni din PSD, dar nu numai.

Organized Crime and Corruption Reporting Project este o retea globala de jurnalisti de investigatie, cu peste 46 de membri din intreaga lume (majoritatea institutii media mici si nonprofit).

Cateva din rezultate in urma anchetelor de presa:

308 investigatii oficiale

6.5 miliarde de dolari in amenzi si sume confiscate

442 arestari, puneri sub acuzatie si pedepse

Peste 1.400 inchideri de companii, inculpari si hotarari judecatoresti

53 demisii si concedieri ale unor oameni politici sau ale unor directori executivi ai marilor corporatii internationale

„Intrucat lumea lupta impotriva unei pandemii globale vicioase, este mai important ca niciodata ca cetatenii din intreaga lume sa intelega cum liderii corupti si retelele criminale profita de ei. De asemenea, trebuie sa ne pregatim deja pentru toate actiunile post-coronavirus care vor invita la fapte de coruptie”, a declarat Paul Radu.

Mai mult despre:

Comentarii: