Crapa PSD-ul dupa „tradarea” lui Ciordache. Codrin: „Incredibil! Florin Iordache a avizat pozitiv mizeria de proiect al rezistilor privind desfiintarea Sectiei Speciale”

politica

Fostul secretar general al PSD, Codrin Stefanescu, tine sa isi manifeste stupefactia pentru faptul ca Florin Iordache a fost de acord cu desfiintarea Sectiei Speciale. „Omul pe care l-am aparat public de sute de ori! Pe care l-am sustinut ca ministru al justitiei, pentru care m-am certat rau cu tradatorul de Grindeanu!”, scrie Stefanescu.

„Incredibil! Florin Iordache a avizat pozitiv mizeria de proiect al rezistilor privind desfiintarea Sectiei de Investigarea a Infractiunilor din Justitie( SIIJ)! Tocmai Florin Iordache, unul dintre creatorii Sectiei, unul dintre oponentii Statului Paralel, fostul luptator impotriva abuzurilor si incalcarilor drepturilor cetatenesti! Omul pe care l-am aparat public de sute de ori! Pe care l-am sustinut ca ministru al justitiei, pentru care m-am certat rau cu tradatorul de Grindeanu! Cum se mai schimba oamenii si ce usor tradeaza tot in ceea ce au crezut! Jalnic!”, a scris Codrin Stefanescu pe Facebook.

Consiliul Legislativ a avizat pozitiv, marti, cu observatii si propuneri, proiectul de lege privind desfiintarea Sectiei Speciale. Documentul este semnat de presedintele institutiei, Florin Iordache, acesta fiind chiar unul dintre creatorii Sectiei Speciale si fost ministru PSD al Justitiei.

„Precizam ca, prin avizul pe care il emite, Consiliul Legislativ nu se poate pronunta asupra oportunitatii solutiilor legislatice preconizate”, scrie Iordache.

Avizul lui Florin Iordache vine in contextul in care membrii CSM au avizat negativ, pe 11 februarie, acest proiect de lege dupa o sedinta maraton, la un scor lejer: 11 – Aviz negativ, 7 – Aviz favorabil si 1 – Aviz favorabil cu observatii.

Ministrul Justitiei, Stelian Ion,  a trimis, vineri dimineata, la Guvern proiectul legislativ pentru desfiintarea Sectiei Speciale.

„In aceasta dimineata, am semnat si am trimis catre Guvernul Romaniei propunerea de proiect legislativ de desfiintare a SIIJ. Dupa cum stiti, ieri a fost o sedinta in cadrul CSM, o sedinta lunga, in care s-a dezbatut acest proiect. S-a dat un aviz negativ. Vreau sa fac precizarea ca avizul este consultativ si am decis, in urma analizarii tuturor argumentelor, sa trimit mai departe acest proiect de desfiintare a SIIJ. Este important sa readucem normalitate in sistemul de justitie. Din punctul meu de vedere, desfiintarea acestei Sectii inseamna o normalizare. Este o promisiune pe care am facut-o, este un punct foarte clar si bine definit in programul de guvernare si ne respectam toate aceste promisiuni. Bineinteles, am ascultat toate argumentele, dar argumentele acelea pot fi avute in vedere intr-un alt context. Vom discuta pe legile justitiei si vom vedea daca este nevoie de alte ajustari”, a declarat  ministrul Stelian Ion.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: