Crapa PSD-ul, o noua demisie a unui lider tanar: „Mi-e rusine de mine, am pus umarul la constructia unui sistem bolnav“

opinii

Valentin Cristian Lupsa, secretarul general al PSD Resita, a demisionat din partid, ca protest in urma ordonantei de modificare a Codului Penal. Aflat in Germania, Valentin Lupsa a trimis un mesaj prin care isi motiveza gestul si spune ca refuza sa fie partas la constructia unui sistem bolnav. El isi va pierde astfel mandatul de consilier local.

„Am intrat in politica pentru ca vreau sa fac ceva pentru tara mea. La fel ca-n fotbal, nu poti da goluri de pe margine. Am intrat in PSD pentru ca sunt apropiat valorilor de stanga, valori care din pacate sunt rezumate scurt la sintagma ‘protectie sociala’. Am hotarat sa ies din PSD, din acelasi motiv pentru care am intrat in politica: vreau sa fac ceva pentru tara mea.

Nu stiu daca imi dau demisia tarziu sau devreme. Tarziu pentru ca trebuia sa prevad de mult ca se va ajunge la astfel de situatii, sau devreme pentru ca inca sunt tanar si mai pot ajuta la aducerea Romaniei intr-o zona de normalitate a anului 2016. Imi pare sincer rau ca am pus umarul la constructia unui sistem bolnav. Pentru ca da, un sistem in care Guvernul da o lege in favoarea unui singur om, este un sistem bolnav. Eu sunt consilier juridic, si nu-mi pot permite sa trec cu vederea astfel de derapaje. Am intalnit in PSD cativa oameni de inalta calitate, care cu siguranta imi vor ramane prieteni, dincolo de opinia politica. Si nu de ei ma despart, ci de marea turma de slugi si elefanti care formeaza majoritatea PSD. Sper ca vocea oamenilor din strada sa se faca auzita, iar Guvernul sa demonstreze ca este acolo pentru noi, pentru romani“, spune Lupsa, citat de Adevarul.

Fostul membru PSD a mai spus ca a simtit ca ar trebui sa fie in strada, alaturi de protestatari, dar l-a impiedicat postura de membru PSD.

“Aseara am simtit ca locul meu este in strada. In toiul noptii, sa luptam cu nedreptatea asa cum un cioban goneste un lup de la stana. Am adormit cu greu si cand m-am trezit dimineata mi-a dat seama ca sunt PSD-ist. Singurul mod in care as fi putut fi in strada, era probabil infipt intr-o teapa. Si culmea, nu as fi putut fi suparat. Mi-e rusine de mine ca am putut participa la constructia unui partid din care s-a nascut un Guvern bolnav, care lucreaza pentru un om, si nu pentru o natiune. Sper sa am puterea sa ma iert eu insumi, ca apoi sa pot cere iertare celor din jurul meu”, a mai declarat Valentin, care in urma demisiei isi pierde mandatul de consilier local. Acesta spune ca se asteapta ca impotriva lui sa inceapa o campanie de denigrare insa nu ii pasa.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: