Crearea de catre SUA a unei forte militare spatiale a bagat spaima in rusi. Moscova reactioneaza furioasa

externe

Administratia Vladimir Putin a exprimat preocupare privind decizia presedintelui SUA, Donald Trump, de creare a unei Forte militare spatiale, avertizand ca exista riscul declansarii unei noi curse a inarmarii.

Maria Zaharova, purtatorul de cuvant al Ministerului rus de Externe, considera ca decizia lui Donald Trump semnaleaza intentia Washingtonului de a trimite arme in spatiu.

Militarizarea spatiului „poate genera consecinte nu mai putin grave decat cursa inarmarii nucleare”, a avertizat Maria Zaharova, citata de site-ul agentiei Associated Press, scrie Mediafax.

Mobilizarea de armament in spatiu „ar destabiliza echilibrul strategic si securitatea internationala”, a subliniat Zaharova, amintind ca Rusia si China au propus semnarea unui tratat international prin care armele spatiale sa fie interzise.

Presedintele SUA, Donald Trump, a cerut, luni, Pentagonului sa creeze o Forta militara spatiala, in scopul dobandirii „dominatiei americane in spatiu”.

„Am ordonat Departamentului Apararii si Pentagonului sa inceapa imediat procedura necesara infiintarii unei Forte spatiale, a sasea ramura a armatei”, a declarat Donald Trump in cursul unei reuniuni a Consiliului National Spatial. „Destinul nostru dincolo de Terra nu este doar o problema de identitate nationala, ci si o problema de securitate nationala”, a spus Donald Trump. „In privinta apararii Americii, nu este suficient sa avem pur si simplu prezenta in spatiu. Trebuie sa avem dominatie americana in spatiu”, a argumentat Donald Trump. „Administratia mea revendica din nou prestigiul Americii ca fiind cea mai avansata natiune in domeniul spatial. Esenta personalitatii americanilor este sa exploreze noi orizonturi, sa atinga noi frontiere”, a adaugat Donald Trump.

Comentarii: