„Cred ca va fi ultima data cand voi raspunde unor asemenea tampenii”. Tudose si-a pierdut controlul, val de acuzatii rastite

news

Premierul Mihai Tudose a afirmat ca deficitul de 3,2% din PIB la jumatatea lui 2017 inseamna unul de sub 3% la sfarsitul anului, mentionand ca vocile din opozitie care spun ca nu sunt bani de pensii sau salarii arata iresponsabilitate din punctul de vedere al interesului national.

„Intotdeauna primul semestru este mai prost decat ultimul. Incepe cu iarna ca nu se misca nimic. 3,2% de pe primul semestru, cel mai prost, este pana la urma o dovada a gandirii pozitive pe care o avem si a angajamentului de a nu sari de 3%, eu spun ca va fi chiar sub 3%. Ca sunt pe piata romaneasca tot felul de voci, in ghilimele… Eurostatul a spus ca este 3,2%. Am inteles, si? Eu va spun ca 3,2% la jumatatea anului inseamna sub 3% la sfarsitul anului pentru acum incep sa se miste proiectele, incep sa intre banii in economie, pe marile proiecte. Au venit banii europeni, ceea ce in prima jumatate a anului nu au fost, deci sunt cateva argumente”, a spus Mihai Tudose, intr-un interviu pentru Antena 3 difuzat duminica, intrebat in legatura cu datele publicate de Eurostat privind un deficit de 3,2% din PIB pe primul semestru.

El a mai spus ca vocile de la opozitie care spun ca nu vor fi bani pentru pensii si salarii arata iresponsabiliate.

„Faptul ca tot apare in spatiul public cate o voce la la opozitie care spune: vai nu o sa mai aiba bani de salarii si de pensii, vai o sa bage tara in faliment. Stiti la un moment dat este vorba de iresponsabilitate din punctul de vedere al interesului national. Nu se poate sa fii atat de iresponsabil sa arunci pe piata asemenea mesaje la nivel de lider de opozitie, este absolut iresponsabil. Cred ca va fi ultima data cand voi raspunde unor asemenea tampenii”, a adaugat Tudose.

Conform acestuia, masurile de disciplina economico-financiara vor duce la echilibrarea bugetului.

„Niste masuri clare de disciplina economico-financiara vor duce in mod cert la echilibrarea bugetului si la tinut deficitul la 3%. Asta inseamna o munca mai intensa, mai asidua a celor de la ANAF, pe disciplina financiara si in fapt a fost vorba si de o punere in practica a marilor probleme de investitii”, a afirmat premierul.

In legatura cu rectificarea bugetara din august, Mihai Tudose a spus ca spera ca, in majoritatea ei, va fi pozitiva, fara sa dea alte detalii. „Nu fac rectificare la televizor, o sa o prezint, o sa vorbim despre ea cand va fi gata. Va asigur ca bani de lefuri sunt, bani de pensii sunt, exista bani pentru sisteme de sanatate, pentru invatamant si pentru investitii”, a adaugat Tudose.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: