Credeati ca absurdul si-a atins limita? Daniel Dragomir anunta ca intra in politica

politica

Dupa filme cu asasini, declaratii tot mai josnice si agramati care schingiuiesc limba romana din cele mai inalte pozitii ale statului, credeam poate ca le-am vazut pe toate si ca luam o pauza. Macar azi, cand toti sunt ocupati cu nunta fiului lui Liviu Dragnea.

Insa linistea duminicii ne-a fost tulburata de o veste la limita dintre halucinatie si gluma proasta. Fostul locotenent-colonel SRI Daniel Dragomir, judecat pentru mai multe fapte de coruptie, s-a hotarat ca locul sau e nici mai mult nici mai putin decat in politica.

„Da. Am hotarat azi sa intru in politica si am decis sa punem randuiala in tara!, a scris Dragomir pe blogul sau, alaturand hashtagurile #curaj si #romania30″. Romania 3.0 este ceva lansat de Dragomir la inceputul anului, despre care el spune ca este „platforma civica”.

Motivul pentru care a luat aceasta decizie, spune el, e ca politicienii au permis existenta si dezvoltarea statului paralel.

„Statul paralel s-a creat prin complicitatea, lasitatea, josnicia, negocierea, ipocrizia, combinatiile unor politicieni si a grupurilor de interese din jurul lor (din media si din zona de afaceri). Din interiorul Romaniei si din afara. Oameni din politica au acceptat acoperitii din justitie, in finante, la banci, in administratie, in ministere si inclusiv in politica. Chiar in partidele lor. Nu i-a bagat Coldea acolo cu forta.

Am ajuns in situatia de astazi pentru ca acesti oameni s-au facut ca nu vad sau si-au negociat interesele sau au zis ‘las ca merge si-asa’. Atata (sic!) timp cat pe noi nu ne ating, las sa mearga amaratii si nevinovatii la puscarie. Se ocupa Kovesi si Coldea.

Apoi, cand au vazut ca se ingroasa gluma, s-au bazat tot pe noi, nevinovatii si amaratii, sa iesim la lupta.
Timp in care ei au stat cuminti in birouri si s-au hlizit pe la televiziuni continuand sa faca ce stiau mai bine: combinatiile si negocierile pe spatele romanilor.

Eu unul m-am saturat! Cunosc personal politicieni de toata isprava si curati pe care ii respect si in PSD si in ALDE si la PNL si in USR, in multe partide politice. Cunosc si multi romani patrioti care recunosc adevarul cand il vad si pot sa recunoasca adevarul in ceea ce spun si s-au saturat si ei”, scrie Dragomir.

Locotenent-colonelul (r) Daniel Dragomir, fostul sef al Sectoarelor Informativ-Operative din Directia Generala de Prevenire si Combatere a Terorismului din cadrul SRI, este judecat pentru trafic de influenta, spalare a banilor si folosire de informatii ce nu sunt destinate publicitatii.

La tribunal, in prima instanta, el a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare pentru fals in inscrisuri, dar a fost achitat pentru acuzatiile de coruptie. Procesul este in fata de apel si era aproape de sentinta finala, insa unul dintre judecatori a facut dintr-o data o cerere de abtinere de la solutionarea apelului.

Dragomir e implicat si in dosarul Black Cube. Fostul procuror-sef al DIICOT Daniel Horodniceanu spunea in primavara ca 90 la suta din probatoriile din dosarul Black Cube sunt finalizate, insa daca nu exista colaborare din partea fostului ofiter SRI, inculpat in acest dosar, „lucrurile se vor opri”.

Comentarii: