Creierul rebeliunii din PSD nu-i da nicio sansa lui Dragnea sa ramana in fruntea PSD: „Cand ai lideri foarte grei ai partidului, organizatii mari, nu stiu daca mai e cazul de pronosticuri”

politica

Fostul premier Mihai Tudose, principalul artizan al rebeliunii din PSD, afirma ca Dragnea nu are sanse sa ramana in fruntea PSD. Principalul argument este ca „foarte multe dintre voturi care ne-au adus la guvernare sunt din filialele care au semnat acest demers (demisia lui Dragnea – n.r) si sustin acest demers”.

Intr-un interviu pentru stiripesurse.ro, Tudose afirma ca nu este cazul sa se faca pronosticuri privind modul in care se va finaliza CEX al PSD de vineri intrucat sunt multe „organizatii mari” care il vor demis pe Dragnea.

„Cand ai lideri foarte grei ai partidului, organizatii mari, cu scoruri electorale foarte mari, practic baza partidului, care solicita la unison un lucru, nu stiu daca mai e cazul de pronosticuri. Foarte multe dintre voturi care ne-au adus la guvernare sunt din filialele care au semnat acest demers si sustin acest demers”, a spus Tudose.

„De fapt, nu e o scrisoare, e o motiune. Apreciez ca nu este o scrisoare pentru cineva, este o scrisoare a carui continut, daca se rezolva, face bine Romaniei si partidului. Nu este o scrisoare care vrea sa dea pe cineva la o parte ca sa puna pe altcineva. Raman lucrurile statutare. E pe statut cine ramane la partid. Nu au cerut semnatarii altceva. Asa cum am mai spus, este o consecinta logica a lipsei de dialog din ianuarie pana acum. Daca niste lucruri erau vorbite cand domnul Badalau le-a propus, nu se ajungea aici. Daca in august se vorbea despre ce a solicitat doamna Andronescu, nu se ajungea aici”, a mai spus Tudose in legatura cu scrisoarea in care se solicita demisia lui Dragnea.

Tudose a comentat si acuzatiile taberei lui Dragnea, care ii catalogheaza drept „securisti” pe pucisti.

„Daca jumatate din partid e securist, asta e viata, reusesc sa scape de jumatate de partid. Noi nu vrem sa scapam de jumatate de partid. Vrem ca partidul sa ramana in continuare. Unii sunt tradatori, vanduti, securisti si asa mai departe. Cateodata. Cateodata nu. In functie de cum convine sau nu cuiva. Daca impartasesc opiniile cuiva, sunt niste oameni foarte buni, de nadejde, de isprava si de viitor. In secunda in care se intampla sa nu fim toti de acord, in momentul ala nu mai esti tu, cineva te-a pus sa faci chestia asta, esti atins de aripa oculta a nu stiu cui, ai interese contrare partidului. Pur si simplu nu suntem de acord tot timpul cu totii. Eu nu am spus ca atunci cand colegi de-ai mei au spus ca e bine sa schimbam guvernul erau pusi de nu stiu cine. A fost opinia lor, am respectat-o. Am spus eu ca sunt unii care vor instabilitate politica, ca sunt unii care vor sa nu mai mearga tara bine si sa nu avem crestere economica? Nu. A fost opinia unor colegi, o respect, nu i-a pus nimeni, asa au gandit. Dar tot clasatul asta pe categorii in functie daca ne place de cineva sau nu in ziua aia si reevaluarea periodica mi se par copilarii”, a mentionat fostul premier.

Comentarii: