Cresc tensiunile. Ciolacu reactioneaza batjocoritor la avertismentele lui Florin Citu privind „renegocierea” PNRR: „Atunci are el dreptate si Comisia Europeana greseste”

politica

Presedintele PSD Marcel Ciolacu a reactionat batjocoritor, vineri, dupa ce Florin Citu a anuntat apasat ca PNRR-ul nu poate fi renegociat si ca renegocierea ar fi o „linie rosie” pentru PNL in relatia cu PSD. „Inseamna ca cei de la Comisia Europeana gresesc si domnul Citu are dreptate”, a spus Ciolacu.

Intrebat de jurnalisti, in fata sediului PSD, cum comenteaza afirmatiile lui Florin Citu  legate de PNRR, Marcel Ciolacu a raspuns: ”Inseamna ca cei de la Comisia Europeana gresesc si domnul Citu are dreptate. Ma asteptam de altfel”.

Ciolacu a refuzat apoi sa comenteze si celelalte declaratii razboinice ale lui Citu. „Ii urez succes domnului Citu”, a spus Ciolacu, sarcastic.

Citeste si: Citu ameninta PSD-ul: „La primul semn ca statul de drept este in pericol, ca reformele sunt in pericol, voi merge in PNL si vom avea o discutie. Noi avem premierul”

Presedintele PNL, Florin Citu, a anuntat, joi seara, ca „PNRR reprezinta o linie rosie” si ca liberalii nu vor accepta renegocierea la Bruxelles a programului. „Sunt 64 de reforme pentru care primim finantare. Sa dam cu piciorul doar pentru ca nu a fost negociat de cine nu trebuia?”, a intrebat retoric Citu.

„PNRR este o linie rosie. Acolo sunt nevoile romanilor, nu a fost negociat pentru mine sau pentru PNL. Sistemul de pensii nu este sustenabil, nu poate spune cineva ca nu e nevoie de o reforma a sistemului de pensii, a sistemului de salarizare publica, de reforma in administratia publica, ca nu exista un sistem digitalizat, sa nu mai pierzi timp la cozi.

Sunt 64 de reforme pentru care primim finantare. Sa dam cu piciorul doar pentru ca nu a fost negociat de cine trebuia?

In programul de guvernare nu exista nicio renegociere. Peste doi ani, Comisia Europeana iti permite sa renegociezi parcursul PNRR, dar numai pentru a eficientiza implementarea, nu pentru a veni cu o noua viziune”, a declarat Citu la Digi24.

„Suntem gardienii acestor reforme din PNRR”, a subliniat Citu.

Liderii PSD au anuntat insistent, in ultima perioada, ca doresc sa mearga la Bruxelles pentru a renegocia PNRR-ul. „Mai mult ca sigur, daca se va constitui aceasta coalitie de guvernare vom merge la Bruxelles sa discutam punctual. Europarlamentari PSD si PNL discuta deja la Bruxelles optimizarea PNRR”, sustinea Ciolacu in urma cu doua saptamani.

Mai mult despre: ,

Comentarii: