politica

Creste numarul de noi cazuri, „specialistul” Rafila ridica din umeri: „Noi am elaborat certificatul verde, dar el nu a fost adoptat”

Un numar de 1.271 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost inregistrate in ultimele 24 de ore si au fost raportate 35 de decese, dintre care doua anterioare, a informat, miercuri, Grupul de Comunicare Strategica.

„Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 29 decembrie 2021, ora 10,00, in intervalul de 24 de ore, au fost inregistrate 1.271 cazuri de persoane pozitive cu SARS-CoV-2. De asemenea, au fost raportate 35 de decese, dintre care doua anterioare”, a precizat GCS.

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a dat miercuri din umeri in fata cresterii numarului de infectari, plangandu-se ca nu a fost adoptat certicatul verde.

„Nu avem la indemana decat masurile de sanatate publica care se refera la distantare, utilizarea mastii pe care le recomandam populatiei, in sistemul in ceea ce inseamna vaccinarea.

Din pacate o masura care sa incetineasca transmiterea, respectiv utilizarea acelui certificat Covid noi l-am elaborat, dar el nu a fost adoptat. Este o masura pe care am fi vrut sa o luam chiar daca temporar.

Ramane de vazut daca in perioada urmatoare va exista o decizie politica care sa duca la adoptarea unui astfel de document incat sa evitam trei lucruri majore: un lockdown, care ar afecta economia, inchiderea scolilor, am militat pentru deschiderea scolilor, si ceea ce ne preocupa cel mai mult, reducerea numarului de decese, este esentiala”, a declarat Rafila intr-o conferinta de presa.

Insa chiar PSD a blocat adoptarea certificatului verde, venind cu diferite pretexte, ba sa fie adoptat de Ciuca prin asumarea raspunderii, ba sa nu se aplice la locul de munca.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Barbati deghizati in femei au talharit bucuresteni atrasi de anunturi pe site-uri de escorte

Caz mai putin obisnuit de talharie in Capitala. Mai mjulti barbati deghizati in femei au…

38 de minute ago

Ciolacu merge sa-i lanseze pe Negoita si pe Simonis. Lansarea lui Negoita, intr-o sala care nu are aviz ISU

Premierul Marcel Ciolacu merge astazi sa participe la evenimentul de lansare a candidaturii lui Robert…

50 de minute ago

Olaf Scholz spune ca nu a mai vorbit cu Putin din decembrie 2022: „Atunci am stat la o masa foarte lunga”

Cancelarul german Olaf Scholz nu a mai vorbit cu presedintele rus Vladimir Putin din decembrie…

46 de minute ago

China, preturi de dumping pe piata mondiala la panouri solare si vehicule electrice. SUA iau atitudine

Secretarul Trezoreriei, Janet Yellen, a avertizat miercuri ca China trateaza economia globala ca pe o…

59 de minute ago

Represaliile Moscovei contra firmelor straine care au parasit Rusia. „Taxa de iesire” de 10%, pierderile firmelor depasesc 107 miliarde de dolari

Totalul combinat al pierderilor companiilor straine care au iesit din Rusia de la inceputul invaziei…

O oră ago