Creste presiunea pe Dragnea, inainte de intalnirea cu premierul: „Guvernul trebuie sa contacteze ambasadele, in special ambasada SUA, si sa explice”

politica

Analistul Bogdan Chirieac a cerut, luni, la Antena 3, ca Guvernul Grindeanu trebuie sa contacteze ambasadele din tarile UE si „in special ambasada SUA” pentru a le explica cum a intervenit „sistemul” in actul de justitie.

„Guvernul Romaniei trebuie sa contacteze ambasadele, in special ambasada SUA, si sa explice.  PSD a fost votat si a castigat alegerile chiar daca liderii acestui partid au fost facuti penali in campanie. Calin Popescu Tariceanu a intrat in Parlament pentru ca are un discurs ferm in apararea libertatilor si a democratiei”, a declarat Chirieac la Antena 3.

Liviu Dragnea a anuntat, duminica, tot la Antena 3, ca astazi se va intalni cu premierul Grindeanu pentru a discuta despre pachetul de legi pe justitie.

Intrebat insinuant de Mircea Badea, la Antena 3, daca PSD are in programul de guvernare si capitolul Justitie, Dragnea a tinut sa mentioneze ca si el este nemultumit.

„S-a discutat foarte mult de unele legi care sunt asteptate. Din pacate suntem deja in mai si noi nu am reusit sa incepem o dicustie serioasa despre tot sistemul de justitie din Romania, cu eliminarea cauzelor care au generat atat de multe discutii in ultimii ani, care au avut la baza destul de multe abuzuri. Ne-am concentrat doar pe legea gratierii, care rezolva doar o parte din probleme.

S-a vorbit despre legea raspunderii magistratilor, doar s-a vorbit. Ma gandesc sa cerem in mod oficial la Comisia Europeana, la Comisia de la Venetia sa ne ajute cu oameni care chiar se pricep. Sa vorbim si cu oameni de specialitate de la noi din tara, care chiar se pricep nu doar dau din gura. Nu cred ca un singur om poate sa faca acest lucru, indiferent ca este ministrul Justitiei”, a declarat Dragnea.

El a anuntat apoi ca, luni, il va convoca pe premieurl Grindeanu la „discutii” pe acest subiect.

„Maine, impreuna cu domnul Tariceanu vom avea o discutie cu primul ministru si vom stabili care sunt pasii de facut in perioada urmatoare”, a mentionat Dragnea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,


Comentarii: