news

Creste semnificativ pretul calatoriilor cu metroul. Cartela de 10 calatorii ajunge la 25 de lei, acum e 20 de lei

Metrorex introduce cartela saptamanala in noua sa oferta comerciala, care va costa 30 de lei, dar si abonamentul la sase luni, in valoare de 400 de lei, si majoreaza pretul unei calatorii la 3 lei.

Potrivit unui comunicat al companiei, remis marti, preturile titlurilor de calatorie Metrorex vor fi urmatoarele: o calatorie – 3 lei, doua calatorii – 6 lei, zece calatorii – 25 de lei, 24 ore – 8 lei, 72 ore – 20 de lei, sapte zile (saptamanal) – 30 de lei, o luna – 80 de lei, sase luni – 400 de lei, 12 luni – 700 de lei.

Cartelele de calatorie cu metroul achizitionate pana la data de 31 iulie 2021, inclusiv, pot fi utilizate pana la terminarea numarului de calatorii sau expirarea duratei de valabilitate inscrisa pe cartela la data achizitiei, precizeaza Metrorex.

„De la 1 august a.c., oferta tarifara Metrorex se imbunatateste. Pentru a se alinia transportului european si noilor cerinte pentru o mobilitate mult mai facila, incepand cu data de 01.08.2021, Metrorex isi extinde masurile ce privesc integrarea transportului in comun din Bucuresti si zona metropolitana prin armonizarea ofertei comerciale cu STB”, se spune in comunicat.

Astfel, incepand cu 1 august a.c., Metrorex introduce titlurile de calatorie unice Metrorex/STB, la urmatoarele tarife: 1 calatorie – 5 lei, doua calatorii – 10 lei, zece calatorii – 50 de lei, 24 ore – 14 lei, 72 ore – 35 de lei, sapte zile (saptamanal) – 50 de lei, o luna – 140 de lei, sase luni – 700 de lei, 12 luni – 1.200 de lei.

Reprezentantii Metrorex dau asigurari ca imbunatatirea ofertei tarifare se va reflecta direct in conditiile de calatorie, prin proiectele de investitii pe care compania le are in plan sau in curs de implementare.

„Publicul calator se poate deplasa pe toata reteaua metroului din Bucuresti, respectiv pe toate cele 5 magistrale de metrou, 63 de statii si 77 km cale dubla, prin achitarea taxei de calatorie o singura data, transferul de pe o linie pe alta, indiferent de titlul de calatorie utilizat, facandu-se fara taxe suplimentare si fara limitare in timp a calatoriei”, se mai arata in comunicat.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Tentativa de lovitura de stat in Congo. Armata: „Actiunea a fost inabusita in fasa”

Armata congoleza afirma ca a "dejucat o lovitura de stat" duminica dimineata devreme si a…

3 minute ago

Atac rusesc cu drone asupra Kievului si Odesei. Ucrainenii au lovit Sevastopolul duminica dimineata

Potrivit fortelor aeriene ucrainene, zonele afectate au inclus Kievul, regiunea Vinita din sud-vestul capitalei, regiunea…

2 ore ago

Catalin Drula: „Trebuie sa avem un program national de oprit mafia. In toata tara avem metode mafiote de a lucra”

Presedintele USR Catalin Drula a declarat ca in toata tara "PSD si PNL au cuplat…

28 de minute ago

Cheltuielile militare ajuta la cresterea economica a Rusiei. Crestere de 5,4% in primul trimestru al anului 2024

Economia Rusiei a crescut cu 5,4% in primul trimestru al anului 2024, arata statisticile oficiale…

O oră ago

Primarul Brasovului: „Romania se afla la un moment de rascruce. Nu trebuie sa lasam acest partid comasat sa puna un pumn in gura democratiei din Romania”

Primarul Brasovului Allen Coliban considera ca tara noastra se afla la un moment de rascruce,…

25 de minute ago