externe

Crestini persecutati in India. Statui cu Iisus distruse, Mos Craciun incinerat: „Ademenesc copiii facandu-l pe Mos Craciun sa le distribuie cadouri si ii atrag spre crestinism”

Sarbatorile de Craciun au fost intrerupte, statuile lui Iisus au fost distruse si efigiile lui Mos Craciun au fost arse, in cadrul unui val de atacuri asupra comunitatii crestine din India in perioada Craciunului.

Pe fondul cresterii intolerantei si a violentei impotriva minoritatii crestine din India, care reprezinta aproximativ 2% din populatia Indiei, mai multe evenimente de Craciun au fost vizate de grupuri de dreapta hinduse, care au afirmat ca crestinii se folosesc de festivitati pentru a-i forta pe hindusi sa se converteasca.

In ultimii ani, crestinii s-au confruntat din ce in ce mai des cu hartuiri in preajma Craciunului, dar anul acesta s-a inregistrat o crestere notabila a atacurilor.

In Agra, in Uttar Pradesh, membrii grupurilor hinduse de dreapta au ars efigii ale lui Mos Craciun in fata scolilor conduse de misionari si i-au acuzat pe misionarii crestini ca se folosesc de sarbatorile de Craciun pentru a atrage oamenii.

„Pe masura ce vine luna decembrie, misionarii crestini devin activi in numele Craciunului, al lui Mos Craciun si al Anului Nou. Acestia ademenesc copiii facandu-l pe Mos Craciun sa le distribuie cadouri si ii atrag spre crestinism”, a declarat Ajju Chauhan, secretarul general regional al Bajrang Dal, una dintre gruparile hinduse de dreapta care a condus protestul, informeaza The Guardian.

In Assam, doi protestatari imbracati in sofran, culoarea emblematica a nationalismului hindus, au intrat intr-o biserica presbiteriana in noaptea de Craciun si au perturbat lucrarile, cerand ca toti hindusii sa paraseasca cladirea.

„Lasati doar crestinii sa sarbatoreasca Craciunul. Suntem impotriva participarii baietilor si fetelor hinduse la functia de Craciun … ne raneste sentimentele. Ei se imbraca in biserica si toata lumea canta ‘Merry Christmas’. Cum va supravietui religia noastra?”, a spus unul dintre barbati, intr-o inregistrare video de la fata locului. Ulterior, politia i-a arestat pe cei doi barbati implicati.

In statul Haryana, in ajunul Craciunului, o festivitate de seara la o scoala din Pataudi a fost perturbata de membrii unui grup de justitiari hindusi de dreapta. Acestia au intrat in scoala strigand sloganuri precum „Jai Shri Ram”, in prezent un apel la nationalism hindus, si au afirmat ca evenimentul festiv, care includea cantece si dansuri de Craciun si invataturi din Biblie, era folosit pentru „convertirea religioasa sub pretextul sarbatoririi Craciunului” si au afirmat ca „spalau creierul copiilor prin teatru si discursuri pentru a accepta crestinismul”.

In acelasi stat, a doua zi dupa Craciun, o statuie a lui Iisus a fost daramata, iar Biserica Sfantului Rascumparator din Ambala a fost vandalizata la primele ore ale diminetii.

Un eveniment de Craciun care are loc in fiecare an la Matridham Ashram din Uttar Pradesh a fost, de asemenea, tinta unui grup de justitiari hindusi care au stat afara strigand sloganuri precum „opriti convertirile” si „moarte misionarilor”.

Atacurile de Craciun sunt doar cele mai recente exemple de incidente de violenta impotriva crestinilor, parte a unei atmosfere tot mai intense de intoleranta religioasa fata de minoritatile non-hinduse din India, si anume musulmanii si crestinii, sub guvernul nationalist hindus Bharatiya Janata Party (BJP), aflat la putere.

De la venirea la putere a BJP in 2014, atacurile impotriva crestinilor au fost in crestere. Potrivit unui raport al organizatiei Persecution Relief, crimele impotriva crestinilor au crescut cu 60% din 2016 pana in 2019.

In ultimele saptamani, misionarilor crestini li s-au incendiat bibliile, iar scolile crestine au fost perturbate de grupuri de dreapta care sustin ca crestinii ii forteaza pe hindusi sa se converteasca, oferindu-le bani si cadouri. In statul Chhattisgarh, BJP a abordat problema presupuselor convertiri fortate, organizand zeci de mitinguri. In acelasi stat, mai multi pastori au fost atacati violent, iar multe slujbe religioase trebuie sa se desfasoare acum in secret, din motive de siguranta.

In aceasta luna, guvernul statului Karnataka a adoptat o lege controversata „anti-convertire”. Desi legea nu mentioneaza in mod explicit crestinii, prevederea sa impotriva „convertirilor ilegale” a fost folosita in alte state pentru a viza pastorii crestini. Acest stat s-a inregistrat deja o crestere a numarului de atacuri, cu 39 de infractiuni motivate de ura impotriva crestinilor numai in acest an.

Potrivit unui raport publicat in octombrie, in primele noua luni ale anului 2021, au existat peste 300 de atacuri documentate impotriva crestinilor din India.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

Fostul sef al NATO: „Sistemele din Romania si Polonia ar trebui sa doboare rachetele Rusiei care vizeaza Ucraina”

Tarile NATO ar trebui sa foloseasca sistemele de aparare aeriana cu baze in Europa de…

5 ore ago

Barbatul care a atentat la viata premierului slovac Fico este poet, membru al Uniunii Scriitorilor din Slovacia. El are 71 de ani

Presa slovaca a relatat ca atacatorul care a tras cinci gloante asupra premierului Robert Fico…

8 ore ago

Cea mai bogata femeie din Australia cere Galeriei Nationale sa-i retraga portretul dintr-o expozitie

Miliardara australiana Gina Rinehart a cerut Galeriei Nationale din Australia sa-i elimine portretul dintr-o expozitie…

9 ore ago

Atacul asupra premierului slovac Robert Fico trimite unde de soc in toata Europa. Reactie si din partea SUA

Atacul de miercuri asupra premierului slovac Robert Fico in orasul Handlova, in urma unui eveniment…

9 ore ago

O locomotiva a Grup Feroviar Roman a luat foc la Poarta Alba

O locomotiva a Grup Feroviar Roman a luat foc, miercuri seara, la iesire din Poarta…

9 ore ago