Crestinii din Pakistan, strigat de disperare dupa ce au aflat ca le vor fi DISTRUSE bisericile: „Salvati credinta noastra”

externe

Crestinii din Pakistan au demarat o ampla campanie de sensibilizarea a opiniei publice, protestand, sub sloganul „Salvati credinta noastra”, impotriva distrugerii unor biserici istorice.

Acestia se tem ca autoritatile vor demola cateva biserici crestine pentru a face loc unei linii de metrou. Protestatarii au iesit in strada dupa ce la urechile lor au ajuns informatii conform carora guvernul islamist al tarii urmeaza sa demoleze patru biserici istorice, in cadrul procesului de constructie a unui noi linii de metrou, noteaza Express.

Desi risca sa fie arestati, crestinii au iesit in strada scandand ” Nu cedam nimic din locurile noastre sfinte si „Noi ne vrem drepturile”. Oficialii guvernamentali insista ca lacasurile de cult, care se afla direct pe locurile prin care va trece noua linie de metrou, nu vor fi afectate in niciun fel de acest proiect, negand acuzatiile ca ar urma sa le distruga.

Cele patru biserici se afla in orasul estic Lahore, acolo unde, in Duminica Pastelui din acesta an, talibanii au ucis 69 de crestini intr-un sangeros atentat.

„Aceste biserici au fost construite inainte ca Pakistanul sa ia fiinta ca stat. Toate aceste biserici sunt amplasate in locuri foarte scumpe, iar politicienii si islamistii sunt invidiosi. Ei nu suporta sa vada crestini care poseda astfel de locuri de rugaciune si cauta tot felul de pretexte pentru a darama bisericile si a pune mana pe terenuri”, a spus Nasir Saeed, directorul unui ONG britanic.

Tot el a spus ca Lahore este provincia in care crestinii au cel mai mult de suferit. Toate acestea vin pe fondul preocuparilor crescande referitoare la persecutia crestinilor din intreaga lume. Luna trecuta, guvernul islamist al Turciei a preluat controlul a sase biserici crestine din orasul sudic Diyarbakir, intr-o noua incercare de suprimare a libertatii de autodeterminare religioasa.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: