Chiar crezi ca ouale cumparate sunt de la „gaini fericite, crescute in aer liber”? Acest video te va pune serios pe ganduri

life

Un material video infricosator a fost filmat de un grup de aparatori ai drepturilor animalelor, intr-o ferma de gaini ouatoare a concernului Costco, aflata in California.

Materialul video scoate in evidenta conditiile ingrozitoare in care traiesc pasarile, inghesuite si ciugulindu-se una pe alta, uneori pana la moarte. Ouale care se produc aici sunt etichetate in magazine ca „provenind de la gaini fericite, care traiesc in afara custilor”.

Gainile, dintre care multe si-au pierdut penele, prezinta rani pe corp si traiesc ingramadite, una peste alta, fiind acoperite in multe cazuri si de excremente. Filmul, realizat de grupul „Actiune directa oriunde”, arata cum gainile se ciugulesc una pe alta, precum si pe cele moarte aflate pe podea.

„Ceea ce am vazut in ferma nu este deloc diferit de ceea ce se intampla in fermele unde gainile sunt crescute in custi. Gainile sunt exploatate si continua sa moara pentru a produce oua in mod intensiv”, spune un activist al organizatiei pentru Daily Mail.

gaini gaini2
gaini3

Conform spuselor activistilor, proprietarii au lichidat toate gainile filmate de ei. Ferma a dat un comunicat in care explica necesitatea acestei actiuni, spunand ca a fost nevoie de ea pentru ca se raspandise o boala printre pasari.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: