Crima brutala: Grupul Wagner publica o inregistrare video in care unul dintre luptatorii sai, un fost puscarias rus acuzat de tradare, este executat cu barosul

externe

Canalul Telegram Gray Zone afiliat companiei militare private Wagner a postat o inregistrare video cu executia prizonierului Evgheni Nujin. Informatia a fost confirmata de asemenea de o sursa din cadrul grupului militar privat Wagner pentru site-ul rusesc anti-tortura Gulagu.net, scrie Novaya Gazeta.

In inregistrare, Nujin spune ca din septembrie a luptat pentru Ucraina si ca a fost rapit de langa Kiev in noiembrie. Barbatul si-a recapatat cunostinta intr-un subsol si i s-a spus ca „va fi judecat”, adauga el. Dupa aceea, inregistrarea video arata cum capul lui Nujin este zdrobit cu un baros. Imaginile, extrem de violente, au fost publicate aici.

Barbatul a fost recrutat de grupul militar privat Wagner in colonia penala 3 din orasul rus Riazan. El ispasea o pedeapsa de 24 de ani de inchisoare pentru crima, distrugerea proprietatii, huliganism si tentativa de evadare. Acesta se predase fortelor ucrainene si a acordat un interviu jurnalistului ucrainean Iuri Butusov, in care l-a criticat pe Putin si a declarat ca vrea sa lupte de partea Ucrainei.

De notat ca nu este pentru prima oara cand grupul Wagner recurge la executii extrajudiciare. In Siria, in 2017, grupul a difuzat o inregistrare video, in care picioarele si bratele unui barbat au fost zdrobite cu un baros, capul si picioarele acestuia au fost taiate, dupa care corpul a fost ars. Capul a fost apoi pus pe un gard. Ulterior, s-a raportat ca au fost executate cel putin doua persoane.

In videoclip, capul lui Evgheni Nujin este legat cu banda adeziva de caramizi. El pronunta urmatoarele cuvinte, potrivit site-ului meduza.io:

  • „Eu sunt Nujin Evgheni Anatolievici, nascut in 1967. Am plecat pe front pentru a trece de partea Ucrainei si a lupta impotriva rusilor. In 4 septembrie, mi-am pus in aplicare planul de a trece de partea Ucrainei. In 11 noiembrie 2022, ma aflam pe strazile din Kiev, unde am primit o lovitura la cap, in urma careia mi-am pierdut cunostinta. M-am trezit in acest subsol, unde mi-au spus ca ma vor judeca”.

Dupa aceea, un barbat a carui fata nu se vede il loveste in cap cu un baros.

La inceputul videoclipului sunt inserate fragmente din interviul lui Nujin cu jurnalistul ucrainean Iuri Butusov, in care fostul prizonier spune: „Cand a inceput aceasta mizerie, am decis pentru mine ca atunci cand voi ajunge, voi renunta oricum si voi incerca” „sa lupt de partea ucrainenilor, de aceea m-am predat”.

Crima este prezentata de canalul Telegram Gray Zone afiliat grupului Wagner ca fiind „pedeapsa unui tradator”.

Fondatorul grupului Wagner, Evgheni Prigojin, in dimineata zilei de 13 noiembrie, a numit videoclipul „o excelenta lucrare a regizorului”. „In acest spectacol, este clar ca [Nujin] nu si-a gasit fericirea in Ucraina, ci s-a intalnit cu oameni neprietenosi, dar corecti”, este citat Prigojin de serviciul de presa al companiei sale Concord.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: